V.F. u Laganini

Nema spavanja! Donosimo ti popis najavljenih brucošijada: Neke se održavaju već ovaj tjedan

Počelo je...

10. listopada 2023 12:53
Počinjemo s brucošijadama

Počinjemo s brucošijadama Foto: Canva

Početak akademske godine starijim studentima donosi relativno mirno razdoblje jer tada još ne moraju učiti i nemaju puno obaveza. S druge strane, početak akademske godine je prilično stresan za brucoše jer se privikavaju na novu okolinu.

Ipak, ima jedan događaj koji ujedinjuje i brucoše i starije studente. Naravno, radi se o brucošijadi. Iako je možda postoji uvjerenje da su brucošijade samo za brucoše, to nije istina. Tko će drugi uvesti zbunjene brucoše u studentski svijet nego stariji studenti?

Vjerojatno su i tebi Instagram i Facebook puni najava brucošijada, a znaj da je to tek početak. Neke od njih se održavaju u jako bliskoj budućnosti, a mi smo ovdje da ti damo pregled onih koje su do sada najavljene i koje su ti možda promaknule na društvenim mrežama.

Iduća dva tjedna su ključna

Tako se već u srijedu 11. listopada održava humanitarna brucošijada u Splitu u 21 sat i to u sklopu volonterskog projekta „72 sata bez kompromisa“. Brucošijada će se održati u menzi na Kampusu, a tijekom koncerta će se prikupljati i donacije za kupovinu Exopulse Mollii odijela namijenjenih smanjenju spastičnosti, aktivaciji mišića i ublažavanju povezane kronične boli, koji su uobičajeni simptomi kod cerebralne paralize, te drugih medicinskih pomagala za devetogodišnje blizance koji boluju od cerebralne paralize.

U četvrtak 12. listopada će se održati brucošijada studenata Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi u baru Platinum. Nastupat će Stela Rade i M&M i DJ KUZZI.

Istog će se dana održati i brucošijada studenata Odjela za biotehnologiju u Rijeci u Crkvi, a studente će zabavljati DJ Dugina G. Napominju da je ulaz prije ponoći tri eura, a nakon ponoći četiri i pol.

U petak 13. listopada se održava brucošijada studenata Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku i to u Franz Koch Nightclubu. Ova brucošijada će biti na dva kata. Tako će na gornjem katu nastupati DJ Rhobee, a na donjem DJ Mariniram. Za ulaznice se studenti mogu obratiti studentskom zboru FERIT-a ili ih kupiti u Campus Caffeu.

Početak akademske godine uz Maju Šuput

Istoga dana je i brucošijada studenata Pravnog fakulteta u Rijeci koja se održava u 21 sat u klubu Crkva. Nastupit će DJ Dugina G. Ulaz prije ponoći je tri eura, a nakon ponoći 4,50 eura.

U petak je i brucošijada hercegovačkih studenata koje će zabavljati Maja Šuput. Cijena ulaznica je 10 eura, a studenti ih mogu kupiti u Studentskom centru ili u Studentskom domu Stjepan Radić.

Naravno, brucošijade se održavaju i idući tjedan. Tako će se u četvrtak 19. listopada održati brucošijada Tehničkog fakulteta u Rijeci i to, naravno, u Crkvi. Početak je u 21 sat, a studente će zabavljati DJ Dugina G. Cijena ulaznice je također tri eura prije ponoći, a četiri i pol nakon ponoći.

Iako se čini dalekim, treba spomenuti i brucošijadu Pravnog fakulteta u Zagrebu koja će se održati 25. listopada s početkom u 22 sata i to u klubu H20, a nastupat će DJ Dado. Ulaznice koštaju pet eura, dok će se na dan brucošijade prodavati na ulazu za sedam eura.

Još vijesti