M. P. u Laganini

Ovo neće zaboraviti! „Zaštitar mi je rekao da ne smijem imati tenisice u klubu i da ih sakrijem negdje u livadu“

Pravila nisu ista za sve.

1. prosinca 2023 13:45
Štikle ili tenisice?

Štikle ili tenisice? Foto: Canva

 Vjerujemo da ste čuli za pravila odijevanja u određenim noćnim klubovima. Za odlazak u neke klubove je važno da izgledate uređeno i ne traže nikakva stroga pravila. Dok su negdje točno propisana pravila odijevanja, iako ih saznaš tek na ulazu u klub.

U pojedinim klubovima izričito traže da cure nose štikle i haljine, a ulazak u tenisicama nije dopušten. Svoje iskustvo nam je podijelila bivša studentica koja je znala za to pravilo, ali je sa sobom odlučila uzeti tenisice da se, ako bude potrebno, kasnije presvuče.

„Bila sam u jednom popularnom zagrebačkom klubu, nosila sam štikle, ali sam u vrećici za svaki slučaj uzela tenisice.“ Objasnila nam je da je tenisice uzela sa sobom najviše zbog povratka kući, jer joj je bilo u planu ići pješice.

„Zaštitar je na ulazu odmah primijetio vrećicu i pitao što je unutra, pokazala sam tenisice i rekla da će mi vjerojatno trebati kasnije. Zaštitar mi je rekao da tenisice ne smijem imati u klubu i da ih sakrijem negdje u livadu.“

Kako kaže, nije imala drugog izbora i sakrila je vrećicu s tenisicama u vrtu pokraj kluba i ušla normalno unutra. „Nisam se željela prepirati, ali naljutilo me što sam u klubu vidjela da ipak nisu sve cure nosile štikle.“ Izgleda da pravila nisu za svih jednaka, što je potvrdila i priča naše sugovornice.

„Nakon nekoliko sati u štiklama, odlučila sam izaći iz kluba i otići do tog vrta da se presvučem u tenisice. Zaštitara na ulazu u tom trenutku nije bilo, presvukla sam se i ostavila štikle u vrećici. Ovo je za mene bilo jako neugodno iskustvo.“

Bilo kako bilo, određeni klubovi neće promijeniti svoja pravila, ali bi svakako bilo pošteno da su ta pravila za svih jednaka i da nema iznimka.

 

Još vijesti