V.F. u Laganini

Misliš da je doček Nove godine kod kuće dosadan? Uz ove ideje možeš prirediti nezaboranu zabavu unutar svoja četiri zida

Kuda za Novu? Kod kuće...

20. studenog 2023 15:24
Priredi nezaboravan doček Nove godine

Priredi nezaboravan doček Nove godine Foto: Canva

Vjerojatno i ti svaku Novu godinu dočekaš na trgu ili u noćnom klubu. Iako je i to zabavno, možda ti i tvoje društvo ove godine želite malo drugačiji doček. Ili jednostavno tražite neke jeftinije opcije. Doček Nove godine može biti zabavan i kod kuće, samo je potrebno malo truda i organizacije. I dobra ideja, naravno. Ako si osoba koja više voli kućne proslave nego izlazak u klub ili na trg, evo nekoliko ideja koje će tvoju novogodišnju zabavu učiniti nezaboravnom.

1. Novogodišnja gozba

Hrana je nešto s čime definitivno ne možeš pogriješiti. Ako imaš šaroliko društvo u kojem svaka osoba voli drukčije stvari, hrana je nešto što će vas sve ujediniti. Neka svatko od vas napravi neko fino jelo, prilog ili kolač, a Novu godinu dočekajte punog želuca. Naravno, hranu možete i naručiti, ali bi bilo zabavnije zajedno pripremati cijelu novogodišnju gozbu pa onda uživati u hrani i desertima.

2. Kušanje vina

Još jedna stvar koju gotovo svi vole. Neka svatko donese različitu bocu vina. To se vjerojatno čini kao previše vina, ali nitko ne kaže da morate popiti sve u jednoj noći. Neka svaka osoba kuša malo od svakog vina ne znajući koje je. Možete i na papire zapisivati zapažanja i ocjene pa na kraju glasovati za najbolje vino. Ako svatko donese domaće vino, degustacija će biti još zanimljivija. Na kraju ćete saznati čija obitelj pravi najbolje vino. To je uvijek korisno znati.

3. Pidžama party

Neki doček Nove godine vide kao priliku da se malo srede i zablistaju. Ako ipak nisi jedna od tih osoba, možeš kod kuće organizirati pidžama party. Neka tvoje društvo ponese dekice, jastuke, vreće za spavanje i pidžame, naravno. Pidžama party može biti odlična opuštena zabava na kojoj ćete se previše smijati, previše jesti i premalo spavati. Zajedno možete kartati, igrati društvene igre, pogledati film ili slušati glazbu. Ili sve od navedenog. Duga je noć.

4. Tematska zabava

Ako se tvoja ekipa ipak želi malo srediti za zabavu, možete osmisliti tematski party. Za početak se trebate dogovoriti oko same teme koja može biti doslovce bilo što. Od toga da se svi morate odjenuti u stilu ludih 20-ih, do toga da svi morate doći u zelenoj odjeći. Ako volite izazove, možete se odjenuti poput likova iz vaše omiljene serije ili filmskog serijala. Naravno, možete napraviti i DIY ukrase pa ukrasiti cijelu kuću da se slaže uz prigodnu tematiku.

5. Karaoke

Karaoke party se uvijek čini kao dobra ideja. Ipak rijetki se zaista usude stati na pozornicu i zapjevati pred publikom. Razlog tome je zato što mnogo ljudi ima strah od javnog nastupa, a još ako nemaju sluha, boje se i da će se osramotiti. S druge strane, kad si samo sa svojim prijateljima, nikad te nije sram pjevati iz petnih žila. Zato bi karaoke unutar vlastita četiri zida mogle biti odlična ideja za doček Nove godine s prijateljima. Čak i ako nemate sve rekvizite, karaoke možete lako pronaći i na YouTubeu, a onda vam je samo nebo granica. Organiziraj natjecanje u pjevanju sa svojom ekipom, a kad se malo opustite i kad vas pogodi pjesma, čut će vas svi susjedi.

Još vijesti