M. P. u Laganini

Izrazito opasan trend na TikToku: Polijevanje pivom zbog brončanog tena?

Rizik od opeklina.

7. srpnja 2023 11:00
Izrazito opasan trend

Izrazito opasan trend Foto: Canva

Dermatolozi svakodnevno upozoravaju na opasnost sunčevih zraka i preporučaju korištenje krema sa zaštitnim faktorom. Zračenje sunca jedan je od glavnih uzročnika raka kože, ali nažalost ljudi često zanemaruju tu činjenicu.

To potvrđuje i novi trend koji se širi među mladima, a radi se o polijevanju pivom. Naime korisnici popularne aplikacije tvrde da to ubrzava postizanje brončanog tena i zanemaruju negativne posljedice takvog ponašanja.

 

@imracim 30 views expected 😂☀️☀️ #sunbathinghack #sunbathing #tanhacks #sun #beach #sunnybeach #bulgarie #dz #algerian #bulgaria #summer #goodvibes ♬ Sunny Day - Ted Fresco

 

Stručnjaci upozoravaju na opasnost tog trenda i navode da je pretjerano izlaganje suncu povezano s razvojem melanoma. Polijevanje pivom povećava rizik od opeklina, toplinskog udara i preranog starenja kože. Ponekad je dovoljno samo deset minuta izloženosti suncu da koža pocrveni ili stvori alergijsku reakciju.

Dermatolozi preporučaju nošenje zaštitne odjeće, naočala, šešira sa širokim obodom i korištenje krema za sunčanje sa zaštitnim faktorom 30 ili više. Također, poželjno je izbjegavati sunce u periodu kada je „nasnažnije“ . Bez obzira na želju za preplanulim tenom, važno je voditi brigu o zdravlju kože, a samim time i poduzeti sve mjere prilikom izlaganja jakom suncu.

 

Još vijesti