L.B. u Laganini

Poznati novinar o poštenom FER-ovcu koji mu je oštetio auto: „Student, a ljudina…“

Poznati novinar Siniša Kovačić ostao je ugodno iznenađen poštenjem studenta koji mu je slučajno oštetio automobil.

29. studenog 2022 12:25
ilustracija/oštećenje na limariji automobila

ilustracija/oštećenje na limariji automobila Foto: Khosro via Shutterstock

Siniša Kovačić dugogodišnji je novinar, urednik i voditelj te bivši v. d. glavnog ravnatelja HRT-a, objavljivani autor i predavač na nekoliko poslovnih veleučilišta u Hrvatskoj na kojima svoje znanje o novinarstvu prenosi studentima.

U slobodno vrijeme Siniša igra badminton na zagrebačkom Velesajmu, što ne bi bilo ništa neobično, da se upravo zbog rekreacije nije našao u problemu.

Neugodno iznenađenje nakon badmintona

Naime, kako je podijelio na svome Facebook profilu, Kovačić je nakon igre badmintona shvatio da je netko udario u njegov automobil parkiran na mračnome mjestu na kojemu nema nadzornih kamera.

„Ni slutio nisam da će mi se ovo dogoditi… Udario je u moj automobil na Velesajmu na mjestu gdje igramo badminton i gdje je mrkli mrak i nema nadzornih kamera. Imao je sat vremena za bijeg i mogao je sprašiti…“, započinje svoju objavu Kovačić.

Kako nije propustio istaknuti, udubljenje u limu najvjerojatnije ne bi uočio do prvog pranja automobila ili barem dolaska na osvjetljeniju lokaciju, no papirić na automobilu privukao mu je pažnju. Naime, pošteni mladić, student FER-a, ostavio je svoj broj mobitela kako bi mu se Kovačić mogao javiti i kako bi mogli dogovoriti daljnje korake rješavanja šteta na njegovom automobilu.

„Nazvao sam ostavljeni broj s papira zataknutog na vjetrobransko staklo. Javio se mladić, student 4. godine FER-a, kojem su obraz i poštenje životne vrijednosti i stil života, a ne ‛mrtvo slovo na papiru’. Dao sam mu do znanja da je LJUDINA. Sve drugo smo riješili kako treba, da možemo, kad se sretnemo na piću i upoznavanju, obojica razvući osmijeh na licu“, pohvalio je poštenog studenta ovaj iskusni novinar.

Kako je dalje pojasnio, mladić koji je uzrokovao štetu na automobilu ipak „ne treba imati grižnju savjesti“ jer ga je upoznao, a nakon susreta za njega je imao samo riječi hvale.

„Imao sam priliku upoznati ga i osvjedočiti se u onu staru narodnu “na mladima svijest ostaje”! I to mladima koji nam poručuju – budite hrabri, čuvajte obraz jer poštenje nema cijene“, zaključio je za kraj.

U komenatrima su se nizale pohvale mladiću koji je odlučio postupiti ispravno.

„Ne znam zašto, ali svi su dečki s FER-a koje poznajem takvi. LJUDINE. Takvi su im dekani, LJUDINE. Takve se vrline na tom fakultetu promiču, ljudske: rad, poštenje, poniznost. Zaslužena ocjena, solidarnost, međusobno pomaganje, stvaranje, zajedničko stvaranje. Projekti. Projekti vazni za čovječanstvo. Takvi su i govori njihovih dekana, puni jednostavnih, ali poruka sa značenjem i iskrenom emocijom. Nema floskula bez značenja. I zato ti studenti mogu redom biti LJUDINE. (Iznimke, ako ih ima, nisam upoznala.)”, samo je jedan od sličnih komentara.

Još vijesti