V.F. u Laganini

Objavljena je lista najslušanijih pjesama i pjevača po državama: Evo tko je najslušaniji u Hrvatskoj

Nažalost, nije Grašo...

31. Siječnja 2023 11:54
Djevojka sluša glazbu

Djevojka sluša glazbu Foto: Sweetlouise via Pixabay

Liberty Games je objavio popis najslušanijih izvođača i pjesama u proteklih godinu dana prema pregledima s YouTubea. Objavili su i koji su pjevači i pjesme najslušaniji u pojedinim državama.

Tako je najslušanija indijska „playback pjevačica“ Alka Yagnik koja je imala 14.8 milijardi streamova na YouTubeu. Na drugom mjestu se nalazi reper Bad Bunny s 14.1 milijardom streamova. Bad Bunny je tako najpopularniji pjevač u 17 zemalja od kojih je većina u Latinskoj Americi. Treće mjesto zauzima Udit Narayan, također indijski „playback pjevač“.

Encanto među indijskim pjesmama

Od najslušanijih pjesama, prvo mjesto zauzima pjesma Saami Saami indijske pjevačice Sunidhi Chauhan. Na drugom mjestu je svima poznata pjesma We Don't Talk About Bruno iz filma Encanto. Treće mjesto pripada pjesmi Cê Tá Preparada (Ao Vivo) koju pjevaju brazilski pjevač Tayrone i pjevačica Marília Mendonça.

Bolivudske pjesme i indijske pop pjesme čine sedam od deset najpopularnijih pjesama na svijetu, a tri od njih dolaze iz samo jednog filma, Pushpa: The Rise o sve većem bogatstvu krijumčara sandalovine.

U regiji najslušaniji Jala Brat

Što se tiče naše regije, u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Sloveniji najslušaniji je Jala Brat. Najslušanija pjesma u tim zemljama, osim u Sloveniji, je Roze koju pjevaju Jala Brat, Devito i Buba Corelli. U Sloveniji je najpopularnija pjesma bila Lučke koju pjevaju BQL i Polkaholiki. U Makedoniji je najslušaniji Voyage, a najslušanija pjesma je Hajde koju pjeva Tea Tairović.

Od klasike na vrhu Chopin

K-pop grupe BTS i Blackpink su dva izvođača s najviše pretplata na YouTubeu i nalaze se među deset najslušanijih na svijetu.

S druge strane, od klasične glazbe je najslušaniji Frederic Chopin s 50.4 milijuna streamova na YouTubeu i zauzima vrhove ljestvica u 28 zemalja, uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo i njegovu domovinu Poljsku. Na drugom mjestu se nalazi Mozart, a na trećem Beethoven. Od klasične glazbe, Hrvati su najradije slušaju Mozartove kompozicije.

Izvor: Liberty Games

vezano Popis svjetskih država s pretilim osobama. Vijesti Gdje su najmršaviji, a gdje najdeblji ljudi na svijetu? Na oba popisa nema niti jedne europske države

vezano Izvješće Duolinga o najpopularnijim učenim jezicima u 2022. godini. Laganini Duolingo objavio izvješće: Evo koji jezik su hrvati najčešće učili prošle godine, a nije engleski

 

Još vijesti