V.F. u Laganini

Održava se natjecanje za najružnijeg psa na svijetu: Zagovara se obožavanje svih životinja

Postoje li uopće ružni psi?

6. ožujka 2023 15:02
Psić različitih očiju

Psić različitih očiju Foto: Angel1238812 via Pixabay

Da odmah kažemo na početku, ne postoji ružni pas. Svi su preslatki. Međutim, natjecanje za najružnijeg psa na svijetu se održava i ove godine. Ovo natjecanje već gotovo 50 godina u prvi plan stavlja pse jedinstvenog izgleda, prenosi CNN.

Na svojoj web stranici kažu kako im je cilj slaviti „nesavršenosti koje sve pse čine posebnima i jedinstvenima.“

„Godišnje natjecanje za najružnijeg psa na svijetu nije ismijavanje ružnih pasa, već zabava s nekim prekrasnim likovima i pokazivanje svijetu da su ti psi stvarno lijepi!“ stoji na stranici natjecanja.

Pobjednik osvaja 1500 dolara

Ovogodišnje natjecanje održat će se 23. lipnja na sajmu Sonoma-Marin u Kaliforniji.

Zainteresirani kandidati trebaju predati obrazac za prijavu, kratku biografiju, fotografiju i dokaz o cijepljenju za svog psa prije 21. lipnja.

Pobjednički „ljepotan“ osvojit će nagradu od 1500 dolara, kao i trofej koji će ga proglasiti „Najružnijim psom na svijetu“. Drugoplasirani pas će osvojiti 1000 dolara, a trećeplasirani će kući odnijeti 500 dolara.

Zagovaraju obožavanje svih životinja

Natjecatelji također će imati pravo na nagradu „Spirit Award“, kojom se odaje počast „psu i vlasniku koji su svladali prepreke i/ili pružaju uslugu zajednici na temelju biografije psa“ i „Nagradu po izboru publike“, koja će se dodjeljivati prema rezultatima online glasovanja.

Natjecanje također naglašava važnost „zagovaranja obožavanja svih životinja i dobrobiti udomljavanja“.

Štene bez dlake pobijedilo prošle godine

Prošle je godine Mr. Happy Face, 17-godišnje štene gotovo bez dlake s isplaženim jezikom, odnio kući veliku nagradu. Sretni dobitnik spašen je i posvojen iz skloništa u Arizoni 2021.

U svojoj internetskoj biografiji njegov je vlasnik napisao: „Vjerujem da je ova skromna duša također primjer, na suptilan način, kako bi pomogla ljudima da shvate da čak i stari psi trebaju ljubav i obitelj.“

Izvor: CNN

vezano Pas na mostu Vijesti Studenti spasili bespomoćnog psa iz kanala: Spustili najvišeg kolegu do razine vode

vezano „Pas od balona“ umjetnika Jeffa Koonsa Vijesti Žena srušila skulpturu vrijednu 42 tisuće dolara: „Vidio sam tu ženu kako kucka po skulpturi“

Još vijesti