V.F. u Vijesti

Žena srušila skulpturu vrijednu 42 tisuće dolara: „Vidio sam tu ženu kako kucka po skulpturi“

Kuckala je po njoj i srušila ju.

21. veljače 2023 15:32
„Pas od balona“ umjetnika Jeffa Koonsa

„Pas od balona“ umjetnika Jeffa Koonsa Foto: Magda Ehlers via Pexeles

Stojim s prijateljicom u trgovini pored police s mirisnim svijećama. Ona uzima svaku jednom rukom, otvara ih, miriše i vraća natrag na policu. Komentiramo poklon koji smo kupile drugoj prijateljici za rođendan. Ona uzima još jednu svijeću, pomiriše ju i vraća je natrag na policu. Svijeća joj sklizne iz ruke, padne na pod i razbije se. Svi se okrenu prema nama. Poželim se pretvarati da ju ne poznajem.

Koliko god joj je tada bilo neugodno, a vjerujte da joj je bilo jako neugodno, moglo je i puno gore od toga. Razbila je veliku mirisnu svijeću koja košta 5 eura, ali opet, mogla je razbiti i skulpturu vrijednu 42 000 dolara i završiti na YouTubeu.

Kuckala po skulpturi i srušila je

Upravo to se dogodilo ovoj ženi. Naime, jedna je posjetiteljica razbila umjetninu na sajmu Art Eynwood u Miamiju na Floridi. Radi se o skulpturi Pas od balona umjetnika Jeffa Koonsa koja je bila procijenjena na 42 000 dolara. To je puno više od 5 eura.

Ostali posjetitelji su ispričali kako se skulptura srušila s postolja jer je žena po njoj kuckala.

„Vidio sam tu ženu kako kucka po skulpturi i tada je pala i razbila se u tisuće komadića“, rekao je umjetnik Stephen Gamson za Fox News.

Zanimalo ju jesu li baloni pravi

Žena je htjela provjeriti radi li se o pravim balonima, a kada se skulptura razbila, gosti sajma i kolekcionari su pomislili da se radi o umjetničkom performansu. Na YouTubeu je objavljena i snimka.

Ne mogu vjerovati da je to netko srušio“, kaže netko od posjetitelja.

Inače, Koonsova se djela prodaju i za 91 milijun dolara. Na kraju se ispostavilo kako žena nije namjerno srušila skulpturu te će prema riječima Benedicta Calucha, koji sponzorira Koonsove umjetnine, štetu ovaj put pokriti osiguranje.

vezano Princ William i Catherine na dan diplome Akademska četvrt Princ William priznao da je morao ispisati OVAJ kolegij jer je na njemu stalno – spavao

vezano Slika nije pronađena Laganini Student prodaje dušu kao NFT, ali ne pogrešnoj osobi

Još vijesti