M. P. u Laganini

Na što mladi najčešće troše? Dok jedni troše 15 eura mjesečno, drugi ne prolaze bez 400

Svi imaju samo jedan cilj – „preživjeti do kraja mjeseca“.

12. lipnja 2023 13:53
Mladi su sve oprezniji po pitanju troškova

Mladi su sve oprezniji po pitanju troškova Foto: Canva

Mladi su često u nepovoljnim situacijama gdje moraju razmišljati o tome kako će raspodijeliti svoje financije, a svi imaju samo jedan cilj – „preživjeti do kraja mjeseca“. Svakodnevno svjedočimo velikim poskupljenjima, a standard je nažalost sve manji.

Troškovi su individualni, gotovo svaka mlada osoba u Hrvatskoj voli provoditi vrijeme na kavi prijateljima, ali naravno – sve to košta. Prelaskom na potpuno novu valutu neke su stvari postale „luksuz“, a mladi su sve oprezniji po pitanju troškova.

 

@buzzin_nova DAJ MI RECI na što najčešće potrošiš plaću ili džeparac ?! #buzzin_nova #voxpopuli #dajmireci #plaća #dzeparac #fyp #foryourpage #trending #viralvideos #mojfaks #teen385 #teen ♬ Cartoon-like rhythmic jazz - Kohrogi

 

Pitali smo ih na što najčešće potroše plaću/džeparac, a odgovor je većinom isti „na kave s prijateljima“. Prema odgovorima možemo zaključiti da ispijanje kave nije samo ritual, već se mladi vole družiti, a razgovor uz kavu predstavlja idealno rješenje.

Osim kave, mladi još troše na hranu i odjeću, a troškovi na mjesečnoj bazi su im ipak različiti. Teško je balansirati i uskladiti sve troškove, dok jedni potroše 15 eura na mjesečnoj bazi, kod drugih taj iznos raste i do 400 eura mjesečno.

U još jednom intervjuu za StudiGO ovog puta razgovaramo o W&T programu!  

 

Još vijesti