M. P. u Laganini

Stiže li umjetna inteligencija u automobile? Pogledajte opcije koje bi mogle pomoći vozačima

U slučaju nekog upozorenja objasnit će u čemu je problem i kako riješiti navedenu situaciju.

15. ožujka 2023 12:21
Umjetna inteligencija u automobilima

Umjetna inteligencija u automobilima Foto: Metamorworks/Shutterstock

Potpredsjednik automobilske kompanije General Motors, Scott Miller, za medije je rekao kako će u budućnosti ChatGPT biti u svemu, a iz spomenute kompanije govore kako isto namjeravaju napraviti u svojim vozilima samo još nije poznato kad. Umjetna inteligencija koristila bi se putem glavnog asistenta, a u planu je i nadogradnja opcija koje bi mogle pomoći vozačima, prenosi zimo.dnevnik.hr.

Iz kompanije General Motors komentirali su: „Ovdje se ne radi samo o jednoj sposobnosti poput evolucije glasovnih komandi, već kupci budućih vozila mogu očekivati da će njihovi automobili imati puno veće sposobnosti kada su u pitanju nove tehnologije.“ Već surađuju s Microsoftom i koriste njihovu platformu u razvoju autonomne tehnologije za svoja vozila, a suradnja će se nastaviti i na polju umjetne inteligencije.

Osobni asistent bi pomogao vozačima u slučaju određenih problema ili bi ih savjetovao o načinu vožnje. Virtualni asistent bi upoznao vozače sa svim opcijama automobila koje oni nisu koristili, a u slučaju nekog upozorenja objasnit će vozaču u čemu je problem i kako riješiti navedenu situaciju.

Osim svega navedenog, asistent bi mogao upozoravati vozače na njihove svakodnevne obaveze i sastanke, a u trenutku kada uđu u automobil računalo ih podsjeti što ih sve čeka na poslu taj dan i obavijesti o aktivnostima.

Još vijesti