V.F. u Laganini

Serija Stranger Things dobiva kazališnu predstavu, evo detalja

Radnja predstave će gledatelje vratiti u prošlost.

6. ožujka 2023 15:59
Serija Stranger Things

Serija Stranger Things Foto: David Gomes via Pexels

Nova predstava, Stranger Things: The First Shadow, doživjet će svjetsku premijeru kasnije ove godine u Phoenix Theatreu na londonskom West Endu.

Scenarij je napisala Kate Trefry, spisateljica TV serije, a temelji se na originalnoj priči Trefryja, tvoraca serije braće Duffer i dramatičara Harryja Pottera i ukletog djeteta Jacka Thornea. Režirat će ga Stephen Daldry, prenosi The Guardian.

Gledatelji će se vratiti u prošlost

Predstavu će predstaviti Netflix i Sonia Friedman Productions, a bit će „ukorijenjena u mitologiji i svijetu“ TV serije koja je osvojila 12 nagrada Primetime Emmy. Radnja je smještena na isto mjesto – gradić Hawkins, Indiana – ali radnja se odvija 1959. godine, kada je Jim Hopper (kojeg na ekranu glumi David Harbour) bio mladić. Također će se pojaviti Henry Creel, telepatski lik koji dobiva na važnosti u četvrtoj sezoni serije.

Matt i Ross Duffer, čija je TV serija stigla na Netflix 2016., rekli su da je predstava „naizmjence iznenađujuća, zastrašujuća i iskrena. Upoznat ćete simpatične nove likove, kao i one vrlo poznate, na putovanju u prošlost koje postavlja temelje za budućnost Stranger Thingsa. Umiremo od želje da vam kažemo više o priči, ali nećemo - zabavnije je otkriti je sami. Jedva čekam vidjeti vas štrebere u Londonu!”

Glumci još nisu poznati

Predstavljena kao priča koja će „odvesti kazališno pripovijedanje i scensko umijeće u potpuno novu dimenziju“, predstava može očekivati zajamčenu publiku od ogromne postojeće baze obožavatelja - kao što je bio slučaj s Harryjem Potterom i ukletim djetetom, još jednom produkcijom Sonie Friedman, koji u Londonu igra od 2016. godine.

Friedman je rekla da je svijet Netflixovih serija „bogato i plodno tlo za stvaranje nevjerojatne priče za pozornicu“.

Predstava, u korežiji Justina Martina, imat će scenografiju Miriam Buether i kostimografiju Brigitte Reiffenstuel. Casting se tek treba objaviti.

Izvor: The Guardian

vezano Millie Bobby Brown je brucošica! Postani student Glavno lice Netflixove serije 'Stranger Things' od jeseni je brucošica

vezano Slika nije pronađena Postani student Mladi glumac iz popularne serije 'Stranger Things' od jeseni je BRUCOŠ: Ovaj emotivni video podijelio i Netflix

Još vijesti