V.K. u Laganini

Studenti ispit iz plivanja na 50 metara polažu – online: 'Može li u kadi?'

Studenti ismijali odluku sveučilišta na društvenim mrežama.

23. svibnja 2022 10:28
Korona im je pomrsila planove da plivanje polažu u bazenu...

Korona im je pomrsila planove da plivanje polažu u bazenu... Foto: Gorodenkoff via Shutterstock

Korona i brojna "zaključavanja"prisila su nas da se prilagodimo online svijetu, no, neke stvari ipak je nemoguće riješiti klikom "miša".

Prestižno Sveučilište u Šangaju nedavno je postalo predmetom ismijavanja čak i u medijima, nakon što su svojim studentima javili da će ispit iz plivanja polagati "online".

Plivanje na 50 metara online

Njihov je dekan prošli tjedan objavio studentima koji završavaju preddiplomske studije, da mogu položiti ispit iz plivanja na 50 metara – online.

vezano Preko koda s tampona pokušala saznati vara li ju dečko Laganini Studentica pomoću tampona pokušala saznati vara li ju dečko: Sve objavila na TikToku

Inače, u Kini na prestižnim fakultetima svi studenti moraju znati plivati prije stjecanja diplome jer se plivanje smatra vještinom preživljavanja i usto poboljšava fizičku kondiciju.

Odluka Sveučilišta stigla je kao odgovor na trenutni novi val korone u Šangaju koji je u kuće zatvorio oko 25 milijuna stanovnika ovog grada.

Plivanje na 50 metara u krevetu Plivanje na 50 metara u krevetu Foto: screenshot via TikTok@lisatalk_

Kako bi studenti mogli položiti ispit iz plivanja na metara online, moraju se ulogirati na internet-stranicu fakulteta i ispuniti online upitnik. S ovog sveučilišta poručili su da je ovo jedini način da studenti izvrše svoju obavezu polaganja ispita.

vezano Knjigom napravila ozbiljnu rupu u zidu... Laganini Studentica bacila knjigu iz organske kemije u zid pa u njemu napravila veliku rupu

Studenti ismijali ispit na društvenim mrežama

"Nastava i sadržaji, uključujući i bazen na sveučilištu, obustavljeni su zbog Covid-19 lockdowna. Kako bismo osigurali da studenti mogu diplomirati, odlučili smo provesti ispit iz plivanja putem interneta", kazao je neimenovani član dekanata sveučilišta za kineske medije.

Njihova odluka izazvala je široku kritiku i brojne reakcije, posebice na društvenim mrežama. Kako piše scmp, 65 tisuća korisnika Weibou, popularnoj kineskoj društvenoj mreži reagiralo na objavu sveučilišta.

vezano PLAKANJE JE NOVI TREND Laganini Ako ste imali loš dan na faksu isprobajte novi TikTok 'crying' filter koji je 'zapalio' internet

"Je li ovo samo realna verzija surfanja internetom?", upitao je neki korisnik u šali. "Može li to biti plivanje u kadi kod kuće?", upitao je drugi. "Hajdemo uzeti sport poput plivanja i potpuno ga maknuti iz vode. Odlična ideja", pišu komentatori.

@lisatalk_ #china #shanghai #lockdown #swimming #meme ♬ funny video - FUNNY

Situacija je ubrzo postala zabavna i studentima na TikToku, pa je tako jedan student snimio video-isječak s plivačkim naočalama i kapicom za plivanje, kako skače s noćnog ormarića na krevet.

U Šangaju je inače od 1. travnja lockdown, što je zatvorilo 25 milijuna ljudi u njihove kuće, a prošli su tjedan javili da imaju 69 novozaraženih i više od 800 asimptomatskih slučajeva.

izvor: scmp.com

Još vijesti