M. P. u Laganini

Zagrebačka manifestacija svjetlosnih instalacija: Evo gdje možeš otići na odličan dejt

Umjetnost će oživjeti popularne lokacije Gornjeg i Donjeg grada

27. veljače 2023 11:03
Festival svjetla Zagreb

Festival svjetla Zagreb Foto: Festival svjetla Zagreb/Instagram

 U Zagrebu se održava peti Festival svjetla koji vuče u grad turiste iz cijelog svijeta, brojne svjetlosne instalacije posjetitelji će moći vidjeti od 15. do 19. ožujka ove godine. Omiljeni umjetnički festival veže se uz dolazak proljeća, a ovogodišnji program spaja ono najbolje od likovne i izvedbene umjetnosti te moderne tehnologije, piše na festivalsvjetlazagreb.hr.

Svjetlosna umjetnost pokazuje da je proljeće renesansa u nama i oko nas, a spoj umjetnosti, dizajna, spektakla, zabave i arhitekture oživjet će popularne lokacije Gornjeg i Donjeg grada s čarobnim svjetlosnim instalacijama, stoji na festivalsvjetlazagreb.hr.

Kako piše na službenim stranicama ovog događaja, Festival svjetla nisu samo zaigrane animacije, impresivno mapiranje i raznobojni objekti, već dobre emocije , pozitivna energija i početak proljeća kojeg svi s radošću iščekujemo. Parkovi, šetališta, trgovi i građevine kao slikarsko platno u rukama su domaćih i inozemnih umjetnika ulice koji će pokazati oblike inovativne umjetnosti.

Organizatori Festivala pozivaju u grad sve one koji žele dočekati proljeće na senzacionalan način, prepustiti se emocijama koje svjetlost budi u nama i uživati u bogatom ovogodišnjem programu koji spaja ono najbolje od umjetnosti.

 

Još vijesti