M. P. u Laganini

Izložba za sve mlade umjetnike: Autorima neće biti poznat popis opreme i materijala prije njihova dolaska

Organizatori će osigurati sredstva za putne troškove, radne materijale i alate

7. ožujka 2023 16:43
Slikanje kistom i temperom

Slikanje kistom i temperom Foto: Gorodenkoff/Shutterstock

Udruga Kreativni Krk poziva sve studente i studentice likovnih akademija i mlade umjetnike (do 35 godina) iz cijele Hrvatske da se pridruže na izložbi „Radna soba“ koja se održava u sklopu festivala „Prvomajski Inkubator“. Izložba će trajati od 21. travnja do 15. svibnja u galeriji Decumanus u gradu Krku.

Prošle je godine organizirano prvo izdanje ove izložbe na koju su ih potaknule promjene u životnoj svakodnevici uslijed pandemijskog perioda. Izložba u sklopu spomenutog festivala primarno je motivirana tematikom praznika rada, prenosi novilist.hr.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kreativni Krk (@kreativnikrk)


Cilj ovogodišnjeg izdanja izložbe je prezentirati rad i pružiti novo stvaralačko iskustvo mladim umjetnicama i umjetnicima. Odabrani kandidati morat će oblikovati prostor galerije te u njemu stvoriti umjetnički rad u bilo kojem mediju, a novonastali radovi bit će i neki vid umjetničke reakcije na licu mjesta. Umjetnicima neće biti poznat popis opreme i materijala prije njihova dolaska u galeriju, piše na novilist.hr.

Pravo na prijavu imaju mladi umjetnici iz cijele Hrvatske, a organizatori će osigurati sredstva za putne troškove, radne materijale i alate. Prijave moraju sadržavati kratki životopis autora, portfolio s minimalno pet dosadašnjih radova i motivacijsko pismo.

Prijave se šalju na e-mail: kreativnikrk@gmail.com do 21. ožujka ove godine.

Još vijesti