V.F. u Laganini

Zanimljiva teorija: Korisnica TikToka zaključila da svaki lik iz „Spužve Boba“ predstavlja jedan poremećaj

Nas ova teorija nije baš uvjerila...

1. veljače 2023 12:10
Spužva Bob

Spužva Bob Foto: Shutterstock

Nema tko nije gledao crtić Spužva Bob Skockani. To je crtić koji nikad nećemo prerasti. Često se dogodi da na društvenim mrežama naiđemo na razne teorije o crtićima koji su nam bili omiljeni kad smo bili djeca pa nam onda to nekako uspije upropastiti cijelo djetinjstvo.

Evo još jedne takve teorije. Korisnica TikToka je podijelila videozapis u kojem pokazuje kako svaki lik iz ovoga crtića predstavlja jedan poremećaj ili sindrom.

Prema njezinoj teoriji, svima omiljeni Spužva Bob predstavlja ADHD, odnosno poremećaj pozornosti s hiperaktivnošću. Patrik predstavlja Downov sindrom, Kalamarko depresiju, Gospodin Klještić narcistički poremećaj ličnosti, a glavni negativac Plankton bipolarni poremećaj.

 

@asheleyspam How did we not notice these things sooner? 🦀 #sponegbobsquarepants #spongebob #conspiracy #fypシ ♬ never slowed - slowedaudios🖤🤍

 

Iako je teorija vrlo zanimljiva, moramo priznati da nam to sve skupa zvuči pomalo „nategnuto“. U dječjim crtanim filmovima likovi najčešće nemaju kompleksne ličnosti kao ljudi u stvarnom životu. Umjesto toga svaki lik najčešće ima samo jednu osobinu koja je prenaglašena.

Spužva Bob je tako jednostavno sretan i optimističan, Patrik blesav i naivan, Kalamarko nezadovoljan i mrzovoljan, Gospodin Klještić škrt i pohlepan, a Plankton zloban i dvoličan.

vezano Ikona TikToka na zaslonu Vijesti Američka sveučilišta zabranjuju TikTok: Boje se da im kineska Vlada krade podatke

vezano Nered u sobi Postani student Kao nakon uragana! Studentica na TikToku pokazala u kakvom joj je stanju soba nakon ispita

Još vijesti