P.S. u Laganini

Zašto je nemoguće odmoriti se? Ovo je jedan od razloga zbog kojeg ste kronično umorni

Umor i pospanost mogu biti uzrokovani na različite načine, a ovo je samo jedan od razloga zbog kojeg kronični umor ne prestaje.

6. ožujka 2023 14:38
Zijevanje izazvano kroničnim umorom.

Zijevanje izazvano kroničnim umorom. Foto: wavebreakmedia/Shutterstock

Studenti su samo jedna od skupina ljudi koji se svakodnevno bore s kroničnim umorom i pospanošću. Mnogi okrivljuju vrijeme i vremenske promjene za nastanak kroničnog umora, što je vrlo vjerojatno moguće, ali postoje i druge stvari zbog kojih kroničan umor nastaje.

Jedan od relevantnih uzroka i razloga kroničnog umora pojavljuje se na TikToku. Netko je podijelio s ostatkom savjet kojeg je dobio od vlastitog psihoterapeuta koji je objasnio jedan od razloga zbog kojeg kronični umor nastaje.

Osoba koja je napravila video s ovim savjetom, istog je nesebično podijelila na TikToku kako bi pomogla ostatku koji se bori s istim problemom.

„Ako odmaraš, ali se istovremeno izjedaš i okrivljuješ jer niti produktivan cijelo vrijeme, to zapravo i nije odmaranje“, savjet je psihoterapeuta kojeg je dobila ova osoba.

 

@superior.mentality Don’t let the voice inside your head exhaust you. #tiktoktherapy #therapytiktok #therapy ♬ fine line - -

 

U nastavku objašnjava kako je to razlog zbog kojeg se nikako ne možemo u potpunosti odmoriti, bez obzira na periode kada ležimo u krevetu i ne radimo ništa.

Upravo zbog toga što konstantna krivnja i podsjećanje na neproduktivnost ne pridonosi odmoru, zbog čega se kronični umor i dalje konstantno pojavljuje, umjesto da jenjava.
 

Još vijesti