P.S. u Nakon predavanja

Studentske izreke koje nikada neće izumrijeti – izabrali smo 14 njih, a koju vi najčešće koristite?

Iako samo prividno smanjuju stres, studenti se pomoću njih vole šaliti na isti način već godinama.

6. veljače 2024 11:32
Najpoznatije studentske izreke

Najpoznatije studentske izreke Foto: Canva

Studenti često nekim poznatim izrekama ublažavaju studentske (ne)prilike i stresove tijekom svojeg akademskog života. Neke su se izreke toliko uvriježile tijekom godina da su postale općepoznate, dok druge tek trebaju ugledati svijetlo dana da postanu popularne u studentskom društvu.

Te izreke često su vezane isključivo uz učenje, ispite, prolaznost na ispitima, kao i druge muke s kojima se studenti sreću tijekom studiranja, poput pada godine i slično.

vezano Maskara i čarape Vodič za brucoše Čarape, maskara, naušnice: Evo što sve studentima nosi sreću na ispitima i kolokvijima

No, studentima ove izreke barem djelomično smanje stres i unose pozitivu tijekom stresnih akademskih perioda i prepreka, poput ispitnih rokova, izlaganja, pisanja seminara ili perioda pisanja kolokvija. Upravo zbog toga, napravili smo popis nekih studentskih izreka koje, vrlo vjerojatno, nikada neće izumrijeti.

Prenose se iz generacije u generaciju, a njihov humor i pozitivizam s godinama ne jenjava. Ako ništa drugo, barem potiču humor tijekom studentskih dana koji za mnoge predstavljaju veliki izazov, pogotovo ako se nalaze u situacijama u kojima ne vide izlaz – poput ponavljanja studijskih godina, prenošenja teških kolegija u više godine studija i slično.

1. „APP – Ako prođe, prođe“
2. „Novi semestar, novi ja“
3. „Jedna noć je dovoljna“
4. „Radim skriptu od skripte“
5. „Krećem učiti na vrijeme“
6. „Dođoh, vidjeh, padoh“
7. „Biti ili ne biti?“
8. „Idem samo vidjeti pitanja“
9. „Da mi je još samo jedan dan“
10. „Navečer prelistaj, ujutro zablistaj“
11. „Izlazim samo turistički“
12. „Dvojka blista kao petica“
13. „Najteže su prve tri godine, a onda upišeš drugu“
14. „Ispiti ili (is)piti?“

Koja je vama najbolja od ovih 14 navedenih izreka? Odnosno, koristite li i vi često neke ove izreke?

Vjerujemo da će se one i dalje prenositi generacijama, kao što su se prenosile i do sada, ali se ujedno nadamo da ćemo tijekom godina pisati i dodatne tekstove s novim izrekama koje će se uvriježiti u studentski rječnik pa se naknadno opet prenositi na nove generacije studenata!

Anketa

Koju izreku vi najčešće koristite?

Ukupno glasova:

  vezano Nije nama lako... Laganini Ispitni rokovi su pred vratima! Studentica pokazala svoj najbolji način učenja

vezano Savjeti za bolje spavanje. Vodič za brucoše Ne možeš spavati zbog stresa? Ne brini, uz ovih 5 savjeta s time više nećeš imati problema

 

Još vijesti