M. P. u Laganini

Ispitni rokovi su pred vratima! Studentica pokazala svoj najbolji način učenja

Tehnika se razlikuje od osobe do osobe.

12. Siječnja 2024 16:15
Nije nama lako...

Nije nama lako... Foto: Canva

Dolazi vrijeme ispitnih rokova, a za studente je to vjerojatno i najstresniji period. Slijede oni dani kada ti svašta prolazi kroz glavu, pa se zapitaš znaš li uopće učiti i funkcionira li tvoja jedinstvena tehnika. Strategije i tehnike se razlikuju od osobe do osobe, ali kad je „gusto“ misliš da ništa ne funkcionira.

To može, ali i ne mora, biti idealno razdoblje za testiranje svojih sposobnosti i istraživanje onog što vam najviše odgovara. Pa su tako sada društvene mreže „pune“ raznih trikova i savjetima za što uspješnije rokove. Takva vrsta videozapisa je objavljena i na službenom TikTok profilu Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku.

Studentica tog odjela je u kratkom videozapisu pokazala svoju tehniku i pozvala sve pratitelje da u komentarima napišu svoju „tajnu“ učenja. Studentica je, u nadi da nekome pomogne, objasnila svoju taktiku, a prije svega je najvažnije počistiti radnu površinu.

Ona većinom koristi pdf verzije knjiga i online izvore, a onda sama radi svoju skriptu. Bilježnicu koristi da bi zapamtila najvažnije pojmove i tako različitim bojama označava bitne stvari. Nakon toga, čita i objašnjava sama sebi pojmove u obliku neke priče, a na kraju slijedi ponavljanje.

@unidu_komunikologija

Sretno nam svima na kolokvijima! 🤗

♬ Study Time - BANG AL

 

Još vijesti