P.S. u Vijesti

Ovdje se možeš besplatno i bez naručivanja cijepiti protiv HPV-a: Evo detalja

Akcija cijepljenja provodit će se tijekom dva dana.

31. listopada 2022 16:21
Danas i sutra još stignete po cjepivo!

Danas i sutra još stignete po cjepivo! Foto: Shutterstock by BlurryMe

Studentski centar Split organizira cijepljenje protiv HPV-a. Nisu samo oni zaslužni za ovu hvalevrijednu akciju, s obzirom na to da je u organizaciji sudjelovao Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije kao i Studentski zbor Sveučilišta u Splitu.

Cijepljenje će se održati u četvrtak i petak, 3. i 4. studenog, s početkom u 13 sati. Cijepljenje će trajati sve do 16. Za besplatno cijepljenje studenti se ne moraju naručiti, jedino im je potrebna zdravstvena iskaznica i iskaznica cijepljenja.

Akcija će se u Sportskoj dvorani „Franjo Tuđman” unutar kampusa. U svojoj objavi na službenom Instagram profilu su dali i nekoliko informacija zašto je dobro da se studenti jave na akciju besplatnog cijepljenja protiv HPV-a.

„Cijepljenje protiv HPV-a djevojaka i mladića preporuča se radi smanjenja rizika od HPV infekcije koja može dovesti do određenih oblika raka ili drugih bolesti“, navode iz Studentskog centra Split.

Uz sve navedeno, u objavi stoji informacija i kojim cjepivom će studenti biti cijepljeni. U pitanju je GARDASIL 9 za oba spola u dvije doze koje moraju biti u razmaku od dva mjeseca i treća koja se uzima u razmaku od 6 mjeseci od prve doze.

vezano Od 3000 ispitanih učenika, čak 70 posto ne zna što je PAPA test, a ni koji su simptomi infekcije... Nakon predavanja U ovim hrvatskim županijama je najmanje cijepljenih protiv HPV-a: 'Oko 70 posto mladih ne zna što je PAPA test'

vezano Danas i sutra još stignete po cjepivo! Vijesti Poražavajuće brojke: Od 20 tisuća studenata u ovom gradu, samo se 20 cijepilo protiv HPV-a

Još vijesti