M. P. u Nakon predavanja

Kampanja „We are NATO“ – studenti posjetili vatrogasno zapovjedništvo i vojarnu

Ugostili su 26 studenata s nekoliko veleučilišta i fakulteta.

16. lipnja 2023 16:25
Posjet vatrogasnom zapovjedništvu

Posjet vatrogasnom zapovjedništvu Foto: Canva

 U sklopu kampanje „We are NATO“ Ministarstvo obrane je u suradnji s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom organiziralo posjet studenata Operativnom vatrogasnom zapovjedništvu i vojarni „Knez Trpimir“ u Divuljama.

Ugostili su 26 studenata s nekoliko veleučilišta i fakulteta, a posjet je uključivao razgledavanje helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, upoznavanje s načinom rada i angažiranje u protupožarnim aktivnostima.

Joško Grančić, pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika za priobalje, prezentirao je sposobnosti sustava i zadaće operativnog centra: „Drago mi je da smo imali priliku ovim mladim ljudima pokazati sposobnosti združenog zapovijedanja i demonstrirati sposobnost gašenja vatre u zatvorenom prostoru. Svojim pitanjima i aktivnošću pokazali su izniman interes za ovu temu.“, stoji na dnevno.hr.

Studenti su bili oduševljeni cjelokupnom organizacijom posjeta, izrazili su zadovoljstvo što su imali priliku boraviti u vojarni Hrvatske vojske. Posebno su zahvalni jer su imali priliku vidjeti organizaciju i pripravnost vatrogasnih snaga i Hrvatske vojske.

U posjetu su sudjelovali studenti s Veleučilišta u Karlovcu, Veleučilišta Velika Gorica, Libertas veleučilišta, Zdravstvenog veleučilišta Zagreb, Ekonomskog fakulteta, Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, Filozofskog fakulteta u Zagrebu i Visokog učilišta Algebra.

Još vijesti