S.D. u Laganini

Pleši dok sva tuga ne nestane – umjetnica izgradila mini disko da pomogne svima koji se bore s negativnim emocijama

Naplešite se u ružičastom disko kiosku.

10. srpnja 2023 14:29
Fandagoe disko najnoviji je izum ekscentrične umjetnice

Fandagoe disko najnoviji je izum ekscentrične umjetnice Foto: Instagram/anniefrostnicholson/Screenshot

Umjetnica Annie Frost Nicholson odlučila je pomoći osobama koje se bore s osjećajem egzistencijalne boli, tuge te žalovanja za osobama koje su izgubili.

Naime, otkako je 2011. izgubila gotovo cijelu obitelj, Annie je svoju umjetnost odlučila stvarati kako bi pomogla onima koji su se susreli s ovakvim životnim tragedijama.

Njezina majka, sestra i sestrin partner poginuli su u padu helikoptera, a iako je njezin je otac preživio nesreću, umro je samo nekoliko godina kasnije.

Neko vrijeme nakon njenog gubitka, Nicholson se uopće nije mogla baviti umjetnošću te je radila kao učiteljica.

Nedugo nakon, izmislila je alter ego „Fandangoe Kid“ koji joj je omogućio da istraži svoju tugu.

 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Annie Frost Nicholson 🔶🔺🔵 (formerly The Fandangoe Kid Studio) (@anniefrostnichols

Nakon mnogih projekata, ova umjetnica pronašla je novi način borbe protiv negativnih misli i emocija, a Fandangoe Diskoteka, kiosk jarkih boja, izum je pomoću kojega to želi postići.

Ružičasti disko kiosk rezultat je suradnje između Nicholson i udruge Loss Project, društvenog poduzeća usmjerenog na načine rješavanja tuge.

Fandangoe Diskoteka najnoviji je rad umjetnice, koji istražuje načine suočavanja s tugom u različitim oblicima - žalovanjem, klimatskom tugom, političkom tugom i problemima mentalnog zdravlja, prenosi The Guardian.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Annie Frost Nicholson 🔶🔺🔵 (formerly The Fandangoe Kid Studio) (@anniefrostnicholson)

Ovog mjeseca će se kiosk nalaziti u Londonu, nakon čega slijedi turneja po Velikoj Britaniji i ostatku Europe.

U maleni kiosk stane osam plesača, a osim DJ setova, ovaj projekt nudi mogućnost sudjelovanja u raznim radionicama meditacije, joge, plesa te takozvane „rejvove žalovanja“ u sklopu kojih će posjetitelji moći zatražiti glazbene želje, koje ih podsjećaju na voljene osobe,a koje više nisu u njihovim životima.

„To je netradicionalan način pristupa složenoj, univerzalnoj temi žalovanja. Volim pronaći mamac koji pomaže ljudima da pristupe svojim osjećajima ”, zaključila je Nicholson.

Svi se s intenzivnim emocijama nose na svoj način, a fizička aktivnost i dobra glazba sigurno su neki od boljih za borbu protiv tuge.
 

Još vijesti