V.F. u Postani student

Sveučilište u Zagrebu objavilo popis slobodnih mjesta na fakultetima za upise na jesenskom roku

Na nekim fakultetima nema više mjesta...

1. kolovoza 2023 12:17
Na pojedinim fakultetima ima mjesta napretek

Na pojedinim fakultetima ima mjesta napretek Foto: Canva

Sveučilište u Zagrebu je objavilo tablicu sa slobodnim upisnim mjestima na prijediplomskim i integriranim studijima za jesenski upisni rok. Najviše slobodnih mjesta je ostalo na izvanrednom studiju Poslovne ekonomije na Ekonomskom fakultetu, čak 239 mjesta, a na izvanrednom stručnom studiju Poslovne ekonomije je ostalo 213 mjesta. Čak 100 slobodnih mjesta je ostalo na redovnom studiju Prava na Pravnom fakultetu.

Neki su fakulteti popunili kvote pa mjesta za brucoše koji će upisati faks na jesenskom roku više nema. To su smjerovi Animirani film i novi mediji te Konzerviranje i restauriranje umjetnina, smjer: Slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti; smjer Dentalna medicina na Stomatološkom fakultetu; smjer Učiteljski studij te smjer Učiteljski studij (s engleskim jezikom) na Učiteljskom fakultetu; smjerovi Rehabilitacija i Socijalna pedagogija na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu; smjerovi Povijest (jednopredmetni), Komunikologija (dvopredmetni) i Psihologija (jednopredmetni) na Fakultetu hrvatskih studija; smjerovi Kemijsko inženjerstvo Primijenjena kemija na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije te smjer Kineziologija na Kineziološkom fakultetu.

Na nekim je fakultetima ostalo još po jedno slobodno mjesto pa će studenti koji ih žele upisati grickati nokte od stresa. Primjerice, na Muzičkoj akademiji je na većini studija za instrumentaliste ostalo po jedno slobodno mjesto.

Cijelu tablicu sa slobodnim upisnim mjestima na pojedinim fakultetima Sveučilišta u Zagrebu možete pogledati na poveznici.

 

Još vijesti