L.B. u Postani student

Nikad veći interes za ovaj domaći fakultet: Za 80 mjesta na popularnom studiju borilo se čak 958 maturanata

Interes i dvanaest puta veći od upisne kvote...

26. srpnja 2022 13:33
Interes za studijske programe varaždinskog FOI-ja nikad nije bio veći.

Interes za studijske programe varaždinskog FOI-ja nikad nije bio veći. Foto: screenshot via Facebook@Faculty of Organisation and Informatics

Varaždinski Fakultet organizacije i informatike (FOI) Sveučilišta u Zagrebu ove godine je zabilježio najveći interes za upis preddiplomskih studijskih programa u nekoliko posljednjih godina.

Interes 12 puta veći od kvote

Naime, za informatički sveučilišni studij Informacijski i poslovni sustavi interes je bio gotovo 3 puta veći od kvote, za stručni studij Informacijske tehnologije i digitalizacija poslovanja interes je ove godine na ljetnom roku bio gotovo 12 puta veći od kvote.

vezano Slika nije pronađena Akademska četvrt Zagreb dobiva studij videoigara: Na projektu radi čak 5 fakulteta, a moći ćete upisati 4 smjera

Uspjeh je tim veći što Hrvatska ima negativne demografske trendove, sve je manje potencijalnih studenata i dosta fakulteta i studija se bori s nepopunjavanjem kvota.

"Studenti prepoznaju kvalitetu naših studijskih programa, interdisciplinarnost i spoj informatičkih i ekonomskih znanja te poslovnih vještina, kao i intenzivnu suradnju s više od 400 partnera - prvenstveno IT partnerskih tvrtki u kojima naši studenti imaju stručnu praksu već od 3. godine preddiplomskog studija. Potražnja za FOI-jevcima je izuzetno velika, oni su izuzetno kompetitivni kadar i većina svoje prvo zaposlenje pronalazi već na studiju. To su prepoznali naši budući studenti i zato izabrali FOI", poručuju s Fakulteta.

80 mjesta, a 958 prijava

Konkretno, preddiplomski stručni studij Informacijske tehnologije i digitalizacija poslovanja (ITDP), na upisnu kvotu od 80 studenata u Varaždinu, na ljeto je htjelo upisati 958 kandidata. Broj prijavljenih kandidata za preddiplomski sveučilišni studij Informacijski i poslovni sustavi je ove godine bio trostruko veći od kvote, odnosno 730 kandidata na 285 mjesta. Na ekonomski sveučilišni studij Ekonomika poduzetništva FOI upisuje 120 redovnih studenata, a na svojoj listi preferencija označilo ga je više od 400 kandidata.

vezano Slika nije pronađena Laganini Studentica FOI-ja na BRUTALNO iskrenom dejtu: Bombardirala ga pitanjima koja bi svaka djevojka trebala postaviti odmah VIDEO

Upisi su na ljetnom roku započeli u utorak, 19. srpnja i završili su u petak, 22. srpnja. Odvijali su se isključivo online putem aplikacije FOI UPISI koju su na FOI-ju razvili vlastitom ekspertizom unutar Centra za razvoj programskih proizvoda.

Uz to, kandidatima je olakšan i proces plaćanja putem aplikacije FOI PAY koja budućim studentima omogućava brzo i jednostavno plaćanje troškova studija.

FOI je tijekom upisa osigurao i online podršku putem videokonferencijskog sustava BBB kojeg koristi i u nastavi, a pružali su ju svakog dana studenti viših godina studija.

vezano Indeks u džepu studenta Postani student Stigle konačne rang-liste! Evo na koje je fakultete bila najveća 'navala', a koje studije upisuju samo TOP maturanti

Broj slobodnih mjesta za upis na jesenskom roku bit će poznat svim kandidatima u sustavu Postani student, a od jeseni će na FOI-ju u sva četiri grada u kojima se izvodi nastava (Varaždin, Sisak, Zabok i Križevci) studirati oko 600 brucoša.

Još vijesti