V.K. u Akademska četvrt

Stigli rezultati najpoželjnije državne stipendije: Ovo je popis 10 tisuća ovogodišnjih dobitnika

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja javljaju rezultate natječaja!

10. prosinca 2021 15:11
Novčanice hrvatske kune

Novčanice hrvatske kune Foto: Shutterstock

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja obavještavaju studente da su na svojim službenim stranicama objavljeni rezultati natječaja za dodjelu 10 tisuća državnih stipendija za akademsku godinu 2021./2022.


"Napominjemo studentima da moraju prihvatiti stipendiju u roku od sedam dana od objave rang – liste na službenoj stranici Ministarstva (najkasnije do 17. prosinca do 14 sati) u Sustavu državnih stipendija", pišu.


>>>Objavljen natječaj za najpopularniju hrvatsku stipendiju: 10 tisuća studenata primat će 1200 kuna mjesečno<<<


Rezultate natječaja državnih stipendija možete pronaći ovdje!


Podsjetimo, mjesečni iznos državne stipendije je 1200 kuna i isplaćivat će se u devet mjesečnih rata za razdoblje od listopada 2021. do lipnja 2022. Isplata stipendija započinje 15 dana nakon objave odluka iz članka 16. Pravilnika.


Odbijeno oko 4 tisuće prijava


Osim toga, Ministarstvo je objavilo i broj neprihvaćenih prijava po nekoliko kategorija, u kojoj najviše nisu prihvaćali prijave za popularnu E kategoriju, "mjesečni prihod po članu zajedničkog kućanstva prelazi 65% proračunske osnovice (2.161,90 kn) - podatak dobiven kontrolom visine dohotka pri zaprimanju dokumenata". Prema sadašnjim podacima, nisu prihvatili 3.876 prijava za ovu kategoriju, dok je 268 prijava odbačeno jer je "uz prijavu stavljena oznaka da ne može u daljnju obradu", a ostale uvjete odbijanja također možete vidjeti na njihovim stranicama.


>>>Super prilika za studente ova 4 visoka učilišta: Prijavite se za stipendiju vrijednu 10 tisuća kuna<<<


Prigovori


Studenti kojima nije dodijeljena državna stipendija mogu podnijeti pisani prigovor Ministarstvu u roku od osam dana od dana nakon objavljivanja rang – liste studenata koji su ostvarili pravo na državnu stipendiju.