V.K. u Akademska četvrt

Po ocjenu u Mercator? Studentima s indeksima profesorica potpisivala prijavnice ispita na terasi dućana

'Ovo je slika visokoškolskog obrazovanja u BiH', komentirao je očevidac ovog prizora.

25. kolovoza 2021 14:07
upis ocjene, Tuzla

upis ocjene, Tuzla Foto: Screenshot

Studiranje i "ganjanje" profesora za potpis ili upis ocijene dio je studentskog folklora. Također je i u određenoj mjeri stresno te iziskuje dozu kreativnosti i snalažljivosti od strane studenata jer ako se ne pojave na upisu ocjene na fakultetu, a žele upisati sljedeći semestar, studenti moraju na kreativan način pronaći profesora kako bi mu oduzeli minutu vremena za potpis.


Tijekom studiranja svaki student naslušat će se priča o tome kako su kolege "ganjali" profesore i vukli ih za rukav, no jučer je kulisa za upisivanje ocjena u susjedstvu izazvala zgražanje očevidca, a zatim i pažnju medija.


>>>'U povijesti faksa to se nije dogodilo!' 157 studenata dobilo 5 na ispitu: Profesor želi poništiti rok, ali studenti se ne daju – evo što kažu<<<


Naime, Resul Mehmetović na svom je Facebook profilu jučer objavio zanimljiv status o doručku u Mercatoru u Tuzli.


"Jutros, u Mercatoru doručkujem, red nekakve omladine ispred, 10 minimalno. Ne obraćam pažnju, dok nisam primijetio da svi čekaju u redu dok neka Teta nešto potpisuje... I onda shvatim da su to studentice i da svaka studentica drži prijavu ispita i indeks, a da je ta Teta neka profesorica, kojoj je, izgleda, najlakše bilo doći do Mercatora i na brzinu im potpisati prijave i vjerojatno upisati ocjene (jer sam vidio da potpisuje i prijave i indeks)", piše u svom statusu uz koji je priložio i fotografiju s mjesta događanja.


Tuzla, Mercator, upis ocjene Tuzla, Mercator, upis ocjene Foto: Screenshot

Osim kave i doručka, u ovom Mercatoru dobijete i ocjenu u indeks! / Foto: screenshot via Facebook@Resul Mehmedović


"Vidim i onim djevojkama neugodno tako čekati, osvrću se, ali profesorica Teta ništa. Jer ne može BiH uhljebu biti neugodno koliko on svojim bezobrazlukom može srozati i sveučilište i obrazovanje. Čuj, molim te, ispred Mercatora upisuje ocjene studentima!", nastavlja pisati šokirani svjedok.


"Ovo je slika visokoškolskog obrazovanja u BiH", smatra. Potom, svjedok predlaže ostalima kako završiti fakultet. "Stoga, ako nekad jutrom svratite u Mercator, ponesite i indeks jer možete lijepo doručkovati, a ako imate sreće i redovni ste, s vremenom ćete i diplomirati", poručuje za kraj.