V.K. u Laganini

Jeftinije prođe u hotelu nego u studentskom smještaju: 'Neću plaćati 5500 kuna mjesečno za sobicu'

Neki studenti ne moraju na predavanja uživo svaki dan, već samo nekoliko dana u tjednu. Ove okolnosti iskoristila je jedna studentica koja je shvatila da zahvaljujći njima može - dobro uštedjeti.

17. veljače 2022 15:15
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

20-godišnja studentica Tigerlily Tyler na fakultet ne dolazi iz studentske sobe kao većina njenih kolega, već iz hotela. I dok većina ljudi misli da je odsjedanje u hotelima luksuz, ova studentica tvrdi da je zapravo jeftinije od studentskog smještaja na kampusu.


Tigerlily je na svom TikToku objavila kako je moguće uštedjeti čak 4.300 funti (skoro 39 tisuća kuna) godišnje tako da je odlučila živjeti u Traveloge hotelu, a ne u studentskim stanovima.


>>>Iznenadila dečka na faksu i uhvatila ga u 'nezgodnoj' situaciji: Ovakvu 'akciju' u njegovoj sobi nije očekivala<<<


Samo par dana tjedno su kontaktno


S obzirom na to da joj nisu sva predavanja kontakna, već samo dio, studentica je na viralnom TikTok videu pokušala objasniti i ostalim studentima kako mogu uštedjeti novac, a da odsjedaju u hotelu.


Tigerlilly ohađa studij na Sveučilištu Northampton koje je udaljeno nešto manje od sat vremena vožnje vlakom od njene kuće u Berkhamstedu, Hertfordshireu. Stoga, odlučila je da je jeftinija opcija odsjesti u hotelu nekoliko dana u tjednu, nego da plaća stalni smještaj, ako to nužno nije potrebno.


"Ovo je vaš znak da putujete na fakultet i živite u Travelodge hotelu kada morate", napisala je u svom viralnom TikToku.


5500 kuna mjesečno za sobicu i kupaonicu


Njen video sakupio je preko 20 tisuća lajkova jer mnogi promišljaju o njenom savjetu o jeftinijoj opciji. Studentica je za MoneySuperMarket otkrila da je jednosobni smještaj za koji bi se odlučila na kampusu koštao otprilike 620 funti mjesečno, a to bi bila jedna soba i kupaonica.


No, Travelodge nudi gotovo iste pogodnosti, a naplaćuje samo 35 funti po noći. "Svaki mjesec u prosjeku potrošim 140 funti za dvokrevetnu sobu u Travelodgeu", otkrila je studentica.


>>>[VIDEO] 30-godišnjaci i stariji uopće ne koriste emojije kao studenti: Među mladima imaju NOVA značenja – provjerite koja<<<


Isplati se i studentima u Londonu


Iako još mora izdvojiti 30-ak funti za putne troškove, studentica kaže kako je i dalje u većem plusu nego da plaća smještaj na kampusu. Dakle, Tigerlily potroši oko 260 funti mjesečno na svoje putovanje i boravak, što je za 360 funti jeftinije nego što plaćaju studenti na kampusu, a uz to se ne mora "svađati ni sa kime tko bi oprao suđe te večeri", kaže.


>>>[VIDEO] Potroši tisuće kuna mjesečno na dostavu hrane, pojede 5000 kalorija dnevno, a i dalje izgleda OVAKO<<<


Na godišnjoj razini ona uštedi i do 4300 funti na najamninu koju bi inače platila. MoneySuperMarket je otkrio kako bi i drugi studenti mogli imati koristi od ovakvog štedljivog načina smještaja, jer, kako piše The Sun, studenti u Londonu će također više uštedjeti da "pakiraju torbe iz studentskog smještaja i presele u hotele".


"Studenti u Londonu s pet ili manje dana na sveučilištu više bi uštedjeli da plate hotel nego studentski smještaj", kaže Jo Thornhill iz MoneySuperMarketa.


A što sa "studentskim iskustvom"?


Iako uštedi dosta novca, komentatori joj kažu da sa studentskim smještajem dobiva i bolje iskustvo studiranja. "Trebaš imati i studentsko iskustvo. Život u studentskom smještaju ti daje to, odsjedanje u hotelu baš i ne", napisao joj je netko.


"Ja živim u domu, ali ne dobiješ uvijek to studentsko pozitivno iskustvo", napisalo je čak nekoliko njih. "Ovako sam i ja na zadnjoj godini studija! Pa sam od ostatka studentskog zajma otputovala u New York na putovanje!", napisala je jedna komentatorica.


"Sad će hoteli oko kampusa naglo podići cijene", prognozira jedan student. "Isto sam napravila kao i ti i uštedjela zbilja puno", napsiala je još jedna. "Svaki utorak sam i ja tamo!", napisao je još netko. "Tako ću i ja čim stignem u London na studij, jer je London daleko iznad mog budžeta", napisala je još jedna.  


izvor: thesun.co.uk

Još vijesti