V.K. u Laganini

Studenti na kampusu 'posvojili' patka: Veliki dečko sad ima više od 30 tisuća pratitelja na Instagramu

Studentica Sveučilišta u Yorku jako se ponosi patkom Long Boijem, zaštitnim licem kampusa, koja je na društvenim mrežama pravi hit.

24. svibnja 2021 18:06
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Patak se proslavio nakon što ga je netko s Reddita pogrešno opisao kao "najvišeg patka koji je ikad živio", uz komentar da je viši od jednoga metra.


Zoe Duffin, inače studentica biologije koja vodi Instagram profil Long Boija, rekla je da je patak, križanac vrsta Mallard i indijske trkačice, "poznata osoba u kampusu", a visine je oko 70 centimetara.


"Mislim da svi u Yorku možemo reći da se jako ponosimo Long Boijem, naše ptice voljene su i ključne za sveučilišno iskustvo ovdje u Yorku", izjavila je Zoe za lokalne medije.




Studentica treće godine biologije, koja vodi račun zajedno sa studentom druge godine biologije Liamom Foskettom, rekla je da su pokrenuli Instagram posvećen patku nakon što se pojavio na kampusu 2018. godine. "Mislimo da je odbačen kao neželjeni kućni ljubimac", rekla je Duffin. "Počeli smo ga hraniti i fotografirati, izmislivši ime Long Boi zbog visokog rasta", nastavila je.


"Bilo nam ga je pomalo žao jer se nije uklapao među ostale patke i one su ga izbjegavale, izgledao je prilično usamljeno", govore. Studenti su ga počeli pratiti na Instagramu, a, kako kažu, postao je bitan dio studentske zajednice i cjelokupnog iskustva studiranja na ovom kampusu.


"S vremenom nam je svima prilično prirastao srcu, postao je poznati stanar kampusa i otada je cvjetao i uklopio se i među ostale vodene ptice", hvali ga Zoe.


Visoka patka sada je dosegla preko 30 tisuće sljedbenika na Instagramu.



Zoe Duffin kaže da ju je "potpuno oduševila" iznenadna slava Long Boija. "Ne mogu baš vjerovati! Moj jedini cilj što se profila Long Boija tiče bio je doseći 10 tisuća sljedbenika. No, on je to postigao i nadišao za samo nekoliko sati, što je nevjerojatno!", kazala je za tamošnje medije.

izvor: itv.com

Još vijesti