Anja Z u Laganini

Fuj namještaj u studentskim stanovima: Oprale navlake s kauča starog 40 godina – okrenut će vam se želudac kad vidite vodu VIDEO

Život u stanovima koji si studenti mogu priuštiti, često sa sobom donese zanimljive anegdote.

19. veljače 2021 15:18
Pranje navlaka

Pranje navlaka Foto: Screenshot

Vjerojatnost da u ponudi tržišta nekretnina pronađemo stan dostupan studentskom budžetu, a opremljen novijim namještajem zanemariva je, dapače, gotovo nemoguća. No, stariji namještaj samo po sebi nije problematičan ako je održavan, funkcionalan i iole ugodan oku. No, često su i to previsoki kriteriji.


...'Ne želim namještaj stariji od mojih roditelja': Saznajemo koliko su studenti spremni izdvojiti za najam stana i što očekuju za te novce...


Na popularnoj mreži TikTok svakodnevno se širi mnoštvo izazova, a među njima je i ovaj koji uključuje, ni manje ni više, nego skidanje i pranje navlaka za jastuke s dvosjeda ili trosjeda. Pranje odjeće svakodnevna je rutina, ali skidanje navlaka sa kauča posao je koji izbjegavamo što dulje možemo. Sve dok se ne pojavi neki izazov, recimo.


Tako su dvije američke studentice odlučile oprati navlake sa sofa iz njihovog studentskog stana, za koje vjeruju da nisu oprane još od 1980-ih. Čitav proces dokumentirale su TikTok videom.
Korisnica TikToka Lea Coca dobila je inspiraciju vidjevši kako drugi objavljuju snimku skidanja presvlaka i pranja, a rezultat pranja zgrozio je cimerice.


...Recept ovog studenta navodno vraća okus i miris nakon 'korone' – isprobale ga tisuće ljudi VIDEO...


"Odlučile smo oprati presvlake za kauč u našem studentskom stanu. Doslovno izgledaju kao da nikada nisu oprane i gotovo sam sigurna da je na jednoj od njih mrlja od mokraće", govori u videu stavljajući presvlake u vodu u koju je ubacila nekoliko kapsula praška za pranje i omekšivač. Za dvije minute voda je postala crvenkasto-smeđa, a 10-ak minuta kasnije toliko prljava i tamno smeđa da se curama, kako govore, okrenuo želudac.


Brojni korisnici Tik Toka ostali su zgroženi time koliko su jastuci bili prljavi, a mnogi su joj savjetovali da nastavi s pranjem dok voda ne bude potpuno čista. A vi, usudite li se na ovaj izazov?