V.K. u Laganini

30 godina polaže vozački ispit, ali joj ne ide: 'Skamenim se kad vidim kružni tok, plačem i onesvijestim se'

Polaganje vozačkog ispita veliki je i bitan korak u životu svake osobe. Jednoj ženi je toliko bitan, da i nakon tisuću odvoženih sati te desetak tisuća funti 'bačenih' na vožnju, i dalje pokušava položiti ovaj ispit, no bezuspješno.

1. rujna 2021 17:20
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

S vozačkom dozvolom i volanom u rukama imamo puno veće mogućnosti kretati se kamo god želimo, osjećamo se 'slobodnije'. Dobivanje vozačke dozvole bitno je svima, a posebno Isabelli Stedman, 47-godišnjakinji koja je započela sa instrukcijama vožnje sa 17 godina, no, do finalnog cilja i polaganja nikada nije stigla. Naime, ona se od samog početka ovog procesa užasava biti za volanom.


>>>'Cajka', r'n'b, metal ili jazz? Istraživanje pokazalo da su ljubitelji OVE glazbe najopasniji za volanom<<<


Ona se i dalje nada i ne odustaje! / Foto: screenshot via mirror.co.uk


Isprva se počinje znojiti i nekontrolirano tresti, potom i plače, a ponekad čak i izgubi svijest! Kako piše Mirror, ne može objasniti odakle joj je ta fobija, ali cijela se "skameni", ako se približi kružnim tokovima. Dosad je promijenila sedam instruktora vožnje, a čak je pokušala i otići "pod" hipnozu, no, ništa joj nije uspjelo. Kako je rekla, smatra da je potrošila preko 10 tisuća funti na sate vožnje i nikada nije stigla do točke u kojoj je spremna položiti vozački ispit.


"Učila sam 30 godina, ali i dalje kad god sjednem u automobil, čini mi se da nikad prije nisam bila u automobilu i to je zastrašujuće. Ne razumijem to, ali kao da sam toliko zabrinuta i preplavljena da mi se prekine mozak i izgubim svijest na nekoliko sekundi - a kružni tokovi su najgori", komentirala je Isabelle, iz Ampthilla, Bedfordshire za Mirror.


Želi naučiti voziti da vozi kćer na sveučilište


"Kad se probudim, mi smo uz cestu jer je instruktor morao uhvatiti volan, a ja sam toliko preplavljena emocijama da završim u poplavama suza i moram ići kući", požalila se.


Isabelle je uporna upravo zbog slobode koju daje automobil. "Očajnički želim konačno voziti kako bih mogla odvesti svoju kćer na sveučilište i lako posjetiti svoju obitelj po cijeloj zemlji, ali to je toliko traumatično da se bojim da nikada neću naučiti“, kazala je majka i napomenula da nikada  nije imala negativnih iskustava u prometu.


>>>Studenti već godinu dana partijaju na autoputu: Susjedi očajni, tvrde da ih policija čuva umjesto da ih rastjera<<<


Možda je za sve kriva smrt iz prošlog života?


Čak je posjetila i liječnika i bila na hipnozi, no svi su ostali zbunjeni jer ne mogu pronaći objašnjenje za njenu fobiju. "Možda sam u prošlom životu umrla u automobilskoj nesreći, to je jedino objašnjenje", šali se Isabelle.


>>>Studiranje – oluja na koju niste spremni: Ovo su svi strahovi i fobije koji muče studente od početka pa do diplome<<<


Njezina djeca, 22-godišnji sin Dominic i 17-godišnja Stella također idu na sate vožnje, no, bez ikakvog problema, dok njihova majka strahuje da nikada neće dobiti svoju vozačku dozvolu. "Prijatelji mi nude da mi odvedu djecu kad ja ne mogu. Ali mi je to jako neugodno, radije bih uzela taksi nego se oslonila na druge", komentirala je.


Međutim, Isabelle je i dalje optimistična da će jednog dana pobijediti svoje strahove.


izvor: mirror.co.uk

Još vijesti