Mojfaks.hr u Laganini

Zaboravi na ispite u prirodi koja odmara um: Proljeće na Plitvicama uz ogroman studentski popust

Plitvička jezera godišnje posjeti dva milijuna ljudi. Osim 'paprene' cijene ulaznice, od odlaska na Plitvice pojedince demotiviraju velika gužva i brojni turisti.

31. ožujka 2021 13:43
NP Plitvička jezera

NP Plitvička jezera Foto: Screenshot

S obzirom da se u ovo pandemijsko vrijeme boravak u prirodi toplo preporuča, vjerujemo da će mnogi iskoristiti ovaj proljetni popust i zaputiti se u istraživanje jednog od najljepših dijelova Hrvatske uz prirodu koja "oduzima dah i odmara um i tijelo". A kome bi bolje došao ovaj odmor uma nego studentima?


Cijena ulaznica i prošle je godine u ovom periodu bila bagatelna (čak je bila i povoljnija no ove godine!) zbog slabijeg odaziva stranih turista koji su, uslijed pandemije, putovali mnogo rjeđe no proteklih godina. I ove godine tako nas očekuju niže cijene ulaznica, a s obzirom na treći val širenja virusa kojemu trenutno svjedočimo – poželjno je iskoristiti priliku za putovanjem, pa sve i unutar zemlje, dok je to još moguće.


>>>Nakon izolacije na izlet? Ovog proljeća karta za Plitvice posebno povoljna za studente s iksicama<<<


Trenutno su ulaznice za studente snižene sa 110 na samo 50 kuna, a ukoliko vas se skupi dovoljno za grupni posjet, uštedjet ćete dodatnih 5 kuna po osobi.


U skladu s protuepidemijskim preporukama, nošenje maski za lice u panoramskim vozilima i u zatvorenim prostorima obavezno je, a kapaciteti brodova i vlakova smanjeni na 40% tijekom trajanja posebnih mjera i ograničenja.


Podsjetimo, prošle godine karta za studente mogla se kupiti za samo 30 kuna, a vjerujemo da su "planule" u rekordnom roku, taman nakon kraja prvog "zaključavanja" koje smo doživjeli.