L.B. u Postani student

Buduće studente ovog fakulteta čeka dvostruki posao: Moraju prijaviti maturu, ali i prijemni – putem nove aplikacije

Medicinski fakultet jedan je od onih koji osim rezultata s državne mature, vrednuje i uspjeh ostvaren na dodatnoj provjeri znanja – prijemnom ispitu.

5. ožujka 2021 15:35
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Osim što moraju ostvariti zavidne rezultate na 'maturi', budući studenti Medicinskog fakulteta u Zagrebu moraju proći i prijemni ispit kojim se dodatno ispituje njihovo znanje iz biologije, kemije i fizike, predmeta bitnih za njihovo daljnje školovanje.


...Kud baš TAJ fakultet? Studentica priznala da je mogla upasti 'preko veze' – evo kako je postupila i što su joj roditelji rekli...


Tako je pred ovim budućim brucošima dodatni posao – prijavljuju željeni studij putem Postani student sustava, ali i prijemni ispit putem novo pokrenute web stranice MEF-a: prijemni.mef.hr.


Od podataka svaki će maturant morati unijeti svoje osobne podatke, potvrdu školskog liječnika o zdravstvenim i psihofizičkim sposobnostima za ovaj studij, izjavu o psihofizičkoj sposobnosti, potvrdu o izvršenoj uplati troškova polaganja te, ako njome raspolažu, dodatnu medicinsku dokumentaciju koja se dostavlja najkasnije do 30. svibnja ove godine.


...Ako ideš na pripreme za maturu – upast ćeš na faks? Studenti otkrivaju ima li smisla plaćati dodatno učenje vikendima...


Uvjeti upisa na ovaj prestižni zagrebački fakultet ostaju nepromijenjeni: ukupan broj bodova penje se do 1000, uspjeh u školi maturantima nosi maksimalno 160 bodova, ispiti položeni na maturi (Hrvatski, Engleski i Matematika na A razini) 240 bodova, a čak 600 ostalih bodova mogu ostvariti na prijemnom testu.


Razredbeni prag za upis na studij medicine iznosi 330 bodova, odnosno 55% od ukupno 600. Prag po svakom od tri predmeta iznosi 40%, odnosno 16 točno riješenih zadataka.


Trošak prijemnog ispita kojeg maturanti plaćaju je 300 kuna, a za sada datum pisanja nije poznat pa će ga naknadno objaviti.


...Uz indeks dobili i PRAVILA PONAŠANJA na Fejsu i Instagramu: Ugledni zagrebački fakultet propisao što studenti smiju, a što ne smiju raditi online...

Još vijesti