V.K. u Vijesti

Korona ipak nije razlog za ispisivanje s faksa? U ovoj zemlji za vrijeme panemije MANJE studenata odustalo od studija

Broj studenata koji odustaju od fakulteta za vrijeme studiranja smanjio se, bez obzira na sve nedaće koje su ih snašle za vrijeme pandemije.

24. lipnja 2021 17:34
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

I dok se u SAD-u na fakultete prijavilo gotovo 600 tisuća brucoša manje, jednom kad upišu željeni fakultet čini se da ih ni pandemija neće natjerati da od svog studija odustanu. Britanski portal za studente TheTab došao je do podataka koji govore da je ispisanih studenata tijekom pandemije u prosjeku bilo manje.


Podatke o ispisanim studentima zatražili su od 24 fakulteta, a odgovor je stigao s njih 13. Sve od početka akademske godine 2020./2021. pa do 4. svibnja ove godine, ukupan broj ispisanih studenata pao je za 4 posto u odnosu na prošlu godinu, a čak 17 posto za dvije godine unazad, prenose.


>>>Studirat će dulje, ali više nije mogla: Zagrebačka studentica pauzirala godinu zbog korone i online nastave<<<


"Ova dobra vijest prije svega se gotovo sigurno svodi na samo dvije. Prvo, prošle je godine više ljudi dobilo mjesto na svojim prvim izborima. Drugo, napuštanje usred pandemije dolazi sa svim vrstama dodatnih izazova jer su alternative sveučilišta lošije od uobičajenih", kazao je ravnatelj Instituta za politiku visokog obrazovanja Nick Hillman za TheTab.


Hillman je također nadodao da su brojke ovakve i zbog rada svih zaposlenih na sveučilištima koji se svakodnevno trude održavati studentski standard na visokoj razini, bez obzira na sve probleme koje je pandemija donijela.


>>>Neki su pauzirali godinu, a neki žale što studiraju: Jesu li brucoši trebali upisati faks tek nakon pandemije?<<<


U akademskoj godini 2020./2021., na Sveučilištu Cardiff odustala su 284 studenta manje dok su 222 studenta manje otišla sa Sveučilišta Nottingham, u usporedbi s 2019./2020 akademskom godinom. Iako su neka sveučilišta poput Liverpoola, Queen Mary i poznati York imali više studenata koji su se ispisali ove godine, brojka je vrlo neznatna s obzirom na to da se vidi porast broja studenata svake godine.


Od ostalih sveučilišta treba spomenuti Cambridge, od kojega je ove godine odustalo 298 studenata, dok je prošle godine to bilo skoro 100 studenata više. Također, ove se akademske godine s Oxforda ispisalo 189 studenata, dok je u prethodnoj to učinilo 200 njih, a u akademskog godini 2018./2019, čak njih 353.


>>>Nedovoljno prakse? Studenti stomatologije u problemima: Zbog korone će ponavljati godinu studija<<<


izvor: The Tab

Još vijesti