L.B. u Vijesti

Studentica s mjesta događanja pucnjave u Heidelbergu: 'Krenuli smo u menzu kad je sve počelo…'

'Bili smo na predavanju nekoliko stotina metara od mjesta pucnjave kad je kolegica dobila informaciju da se u kampusu Sveučilišta nalazi netko s pištoljem i da je pogodio četvoro studenata na predavanju…'

26. Siječnja 2022 13:48
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Alba Vrcelj studira medicinu na Sveučilištu u Heidelbergu, koje je od ovog ponedjeljka zavijeno u crno. Naime, 18-godišnji student biologije s dvije se puške i dodatnim streljivom uputio na kampus Sveučilišta te je, stigavši na predavanje, otvorio paljbu.


>>>Student biologije iz puške pucao po faksu: Usmrtio jednu, ranio tri osobe, a na kraju presudio i samome sebi<<<


Jedna je djevojka podlegla ozljedama nastalima u pucnjavi dok je još troje mladih ozlijeđeno.


Među 10 najsigurnijih gradova u Njemačkoj


Svi su u šoku što se ovakva tragedija dogodila u jednom do deset najsigurnijih gradova u Njemačkoj, piše Blic.rs.


Vrcelj je u trenutku napada bila na predavanju. "Bili smo na predavanju kad je moja prijateljica od neke studentske grupe dobila informaciju da je u kampusu netko s pištoljem i da je pogodio četvoro studenata na predavanju", govori Alba.


Dodala je da nisu bili sigurni je li se to zaista dogodilo, jer nikakve dodatne informacije nisu stizale. "Krenuli smo na ručak u menzu koja je u blizini zgrade gdje se pucnjava dogodila, kad smo svi počeli dobivati poruke koje su djelomično opisivale događaje, ali nismo imali nikakvu službenu informaciju", ističe Alba.


Naglasila je da su se na klinici na kojoj su imali predavanja svi ponašali potpuno normalno, što ju je zbunilo, s obzirom da se pucnjava dogodila na nekoliko stotina metara od njih.


>>>Horor u Rusiji: 18-godišnjak pucao po sveučilišnom kampusu, ima i smrtno stradalih<<<


Tek nakon sat vremena na Twitter profilu policije iz Mannheima pročitali su poziv građanima da ne odlaze u kampus, kako bi mogli brže i efikasnije reagirati. "Nakon toga je putem društvenih mreža stigla informacija da se napadač ubio. Naša predavanja su se nastavila potpuno normalno, kao da se ništa ne događa", dodala je studentica medicine na ovom sveučilištu.


Pojavile se glasine o više napadača


Vrcelj je objasnila i da su se u jednom trenutku pojavile  informacije o više napadača koji se kreću po drugim klinikama u okviru kampusa, što se ubrzo ispostavilo netočnim. "Moji prijatelji i ja smo u nekom trenutku odlučili da ipak nije sigurno da ostanemo na klinici na kojoj smo bili i odlučili smo pješke otići na drugi kraj grada gdje smo se osjećali sigurnije", kazala je.


Dodala je da je napadač pucao u amfiteatru za biologiju koji se nalazi u okviru botaničkog vrta u kampusu. "Ovdje je sada sve normalno i policija je potvrdila da je kampus siguran nakon što su ga detaljno pregledali. Oko 18 sati policije više nije bilo na vidiku", rekla je Alba Vrcelj za internetski portal RTS-a.


>>>Pucnjava na Fakultetu u Rusiji: 19-godišnji student pucao na kolege, a zatim ubio sebe<<<


Naglasila je da osobno nije očekivala da se pucnjava može dogoditi u ovom gradu, posebice zbog strogih kontrola njemačkih vlasti koje se tiču posjedovanja oružja. "Ovo je studentski grad i jedan od deset najsigurnijih u Njemačkoj, tako da nikad nisam mislila da postoji mogućnost ovakvog napada", govori studentica.


Napomenula je da su studenti koji su u ponedjeljak pohađali nastavu i dalje u šoku i da svi čekaju dodatne informacije, jer su, kako tvrdi, svi zasad slabo informirani o svemu što se dogodilo.


izvor: blic.rs

Još vijesti