P.S. u Vijesti

Ne stanuju kukci samo u zagrebačkim menzama: Evo gdje još studenti nalaze neželjena stvorenja u obrocima

Potpredsjednik Udruženja studenata studentskog centra Bjelave najavio prosvjede.

28. prosinca 2023 11:44
Kukac u obroku iz studentske menze

Kukac u obroku iz studentske menze Foto: Ustupljena fotografija za n1info.ba/Screenshot

U posljednjih godinu dana, na društvenim mrežama, sve je češća situacija da hrvatski studenti objavljuju fotografije svojih obroka iz studentskih menzi u kojima se, većinom, nalazi nešto što tamo ne bi smjelo biti.

Primjeri tih stvari su crvi, žohari, paukovi i drugi insekti te kukci koji se nađu u spremljenim obrocima u studentskim menzama. No, nisu hrvatski studenti jedini koji se „bore“ s nešto nižim standardom i kvalitetom prehrane, barem u ovim već spomenutim slučajevima. Slična situacija, ako ne i gotovo ista, dogodila se u Bosni i Hercegovini, točnije, u Studentskom domu Bjelave koji se nalazi u Sarajevu te je dio Studentskog centra Sarajevo.

Naime, jedan od njihovih studenata na društvene mreže je objavio fotografiju obroka iz njihovog studentskog restorana. Na slici je očito da nije sporan pripremljeni obrok, već ono što se nalazi u njemu.

Problem s radnom snagom kao i u Zagrebu

Kako piše N1, student tvrdi da je u svojem obroku pronašao žohara, iako, prema slici, nije moguće u potpunosti potvrditi o kakvoj životinji ili insektu se radi. Potpredsjednik Udruženja studenata studentskog centra Bjelave, Belmin Filan, potvrdio je za N1 ovu neugodnu situaciju koja se dogodila u Studentskom domu Bjelave.

„Nama je najveći problem na Bjelavama kuhinja. Imamo nedovoljan broj radnika u kuhinji. Ljudi jedva mogu sastaviti smjenu kako bi se spremilo dovoljno hrane. Nema ni kvalitetnog osoblja, veliki broj njih je otišao zbog malih plaća“, rekao je potpredsjednik.

Očito je da su problemi s manjkom zaposlenika prisutni i u Bosni i Hercegovini, kao i u zagrebačkim studentskim restoranima.

Nemaju osnovne namirnice poput riže

Filan također spominje kako studenti žive u nehumanim uvjetima, što se odnosi i na njihove studentske restorane s obzirom na to da, prema njegovim riječima, „studenti nisu imali priliku vidjeti na meniju crveno meso posljednja četiri mjeseca“, a napominje kako nemaju ni neke osnovne namirnice ni sastojke, poput riže.

Potpredsjednik za sve krivi Vladu Kantona Sarajeva, a najavio je i prosvjede ukoliko se situacije ne krene popravljati.
 

Još vijesti