P.S. u Vijesti

Zagrebačke menze zatvaraju svoja vrata: Donosimo datume i kada će se ponovno otvoriti

Povodom odlaska studenta iz Zagreba tijekom ljeta, zagrebačke menze neće raditi

14. srpnja 2023 11:29
Restoran se privremeno zatvara.

Restoran se privremeno zatvara. Foto: MojFaks

Ljeto već je odavno počelo, ljetni ispitni rokovi većinom su gotovi na svim fakultetima, studenti se iseljavaju iz svojih soba u studentskim domovima, a samim time zatvaraju se i menze na području Zagreba.

Studentski centar u Zagrebu na svojim je službenim web stranicama stavio obavijest o radi zagrebačkih studentskih restorana, a svi se zatvaraju sve do mjeseca rujna.

Od danas ne radi 9 menzi

Tako sa svojim radom od danas, 14. srpnja, prestaju raditi restorani na Borongaju, Ekonomiji, Filozofskom fakultetu, Medicini, Agronomiji, Veterini, Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu, Tekstilno tehnološkom fakultetu i studentski restoran u sklopu Nacionalne sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Od sutra, 15. srpnja, s radom prestaju menze u sklopu studentskog doma „Stjepan Radić“, studentskog doma „Cvjetno naselje“ zaključno s ručkom do 14 sati, studentskog doma „Laščina“ zaključno s ručkom do 14 sati te „Express“ restoran u sklopu zagrebačkog Studentskog centra zaključno s ručkom do 14 sati.

Ponovno otvaranje početkom rujna

S obzirom na to da će svi zagrebački studentski restorani biti zatvoreni do početka rujna, studenti koji koriste usluge ljetnog smještaja, ili žive u privatnim smještajima tijekom ljeta, će se morati snaći na drugačije načine po pitanju prehrane.

Samostalno će kuhati do 1. rujna ove godine kada će s radom službeno početi menza u sklopu studentskog doma „Stjepan Radić“ i menza u sklopu studentskog doma „Cvjetno naselje“. Od 4. rujna otvorit će se i menza u sklopu studentskog doma „Laščina“, kao i jedan od restoranskih linija u sklopu zagrebačkog Studentskog centra na Savskoj cesti.

Zadnja se otvara na TVZ-u

Osim njih, istog dana se otvaraju i menze na Borongaju, Ekonomiji, Filozofskom fakultetu, Medicini, Agronomiji i Šumarstvu, Veterinu, Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu, Tekstilno tehnološkom fakultetu i menza u sklopu Nacionalne sveučilišne knjižnice.

Posljednja menza koja će se otvoriti u Zagrebu početkom nove akademske godine je ona na TVZ-u koja će svoja vrata za studente otvoriti 12. rujna.
 

Još vijesti