P.S. u Vijesti

Želiš rezervirati svoju staru sobu u studentskom domu? Evo od kada će to biti i moguće

Oni koji ne naprave rezervaciju, bit će smješteni u neku od preostalih slobodnih soba

16. kolovoza 2023 15:54
Soba na Lašćini

Soba na Lašćini Foto: P.S./MojFaks

Studentski centar u Zagrebu objavio je vjerojatno najiščekivanije rezultate za iduću akademsku godinu, a radi se o privremenim rezultatima natječaja za smještaj u zagrebačkim studentskim domovima. Podsjetimo, bodovna granica za iduću akademsku godinu, i za one koji ostvaruju pravo smještaja u zagrebačkim studentskim domovima, iznosi 1.456 bodova.

Prošle godine minimalni bodovni prag iznosio je 1.387 bodova što je podosta manje u odnosu na ovu godinu. Osim na službenim stranicama zagrebačkog SC-a, studenti svoje rezultate mogu provjeriti i na vlastitim web profilima u koje se prijavljuju AAi podacima.

No, studenti koji nisu ostvarili pravo na smještaj u studentskim domovima imaju pravo na pismeni prigovor kojeg podnose preporučenom poštom, a rok žalbe traje osam dana nakon objave rezultata.

Rezervacije kreću 19.8.

One koji su ipak dobili svoje mjesto u studentskim domovima čeka idući zadatak, a to je rezervacija i useljenje u svoje sobe! Studentski centar u Zagrebu oglasio se i po pitanju rezervacije soba, što je često pitanje među studentima stanarima, a posebno kod onih koji žele rezervirati svoje stare sobe u kojima su stanovali prethodnih akademskih godina.

Kako pišu u svojoj objavi, stanari prethodnih godina svoje „stare sobe“ mogu rezervirati od 19. kolovoza od osam sati ujutro pa sve do 21. kolovoza ove godine, zaključno s 20 sati navečer. Oni koji nemaju svoje „stare sobe“, na raspolaganju imaju ostale slobodne koje nisu prethodno rezervirane, a oni svoje rezervacije vrše od 22. kolovoza od 12 sati do 26. kolovoza, zaključno sa sedam sati ujutro tog dana.

Ono što je potrebno prilikom rezervacije sobe je da se podmiri i trošak rezervirane sobe koji se mora platiti do 8. rujna ove godine, a ukoliko on ne bude plaćen do tada, rezervacije se brišu.

Slučaj u kojem studenti ostaju bez smještaja

No, to ne znači da će studenti ostati bez svog smještaja, već će samo biti smješteni u neku od ostalih preostalih soba. Što se tiče useljenja, studenti će to moći napraviti već 1. rujna, a zadnji dan za useljenje će biti 30. rujna, svega nekoliko dana prije no što mnogima počinje nova akademska godina.

Oni koji su natječajem ostvarili pravo na subvencionirani smještaj, a ne usele se do 30. rujna, gube njegovo pravo u akademskoj godini 2023./2024..
 

Još vijesti