P.S. u Vodič za brucoše

Koje procese natječaja smiju obaviti vaši roditelji umjesto vas? Za svaki morate imati ispunjenu izjavu

Ova opcija olakšat će prijavu svim studentima koji se ne nalaze u blizini Zagreba

18. srpnja 2023 14:19
Studentski servis

Studentski servis Foto: M.D./MojFaks

Mnogi studenti otišli su iz gradova studiranja u svoja rodna mjesta. Neki i rade sezonske poslove, a samim time su udaljeni i od mjesta stanovanja, kao i od mjesta u kojem studiraju.

Zbog toga se često ponavlja pitanje, tko umjesto njih smije obaviti određene birokratske stvari kao što je npr. predaja potrebne dokumentacije za prijavu subvencioniranog studentskog smještaja i slično.

Studentski centar u Zagrebu stavio je obavijest gdje navodi koje sve stvari smiju obaviti obitelji studenta, ukoliko on/a ne može sam fizički prisustvovati i takve potrebitosti riješiti. Kako pišu na svojim službenim web stranicama, studenti mogu dati ovlasti nekoj drugoj osobi u dvije situacije.

Provjera rezultata Natječaja

Prva je vezana uz provjeru rezultata Natječaja za raspodjelu studentima za subvencionirano stanovanje u zagrebačke studentske domove. No, da bi dali ovlasti nekoj drugoj osobi, prvo je potrebno ispuniti izjavu kojom omogućuju opunomoćeniku navedene aktivnosti.

Takve se mjere predostrožnosti provode zbog Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka, a pomoću izjave koju možete preuzeti OVDJE, druge osobe ostvaruju ovlasti kojima se mogu provjeriti rezultati predanih zamolbi i bodovanja smještaja.

Predaja potrebne dokumentacije

Druga situacija u kojoj netko drugi, osim studenta, može obaviti određene stvari, kao što su na primjer roditelji, je ona vezana uz predaju potrebne dokumentacije za ostvarivanje prava na Natječaj za subvencionirani studentski smještaj.

Kako pišu iz zagrebačkog SC-a, ponovno je student dužan ispuniti drugu izjavu koju možete preuzeti OVDJE, ukoliko želi da neka druga osoba, umjesto njega, preda ono potrebno za ostvarivanje prava na studentski smještaj.

Naposljetku, sve navedene i ispunjene izjave prilažu se ostatku dokumentacije koja je potrebna za ostvarivanje prava na studentski smještaj.

Još vijesti