P.S. u Vodič za brucoše

Dobio si studentski dom, ali ne onaj koji želiš? Postoji mogućnost premještaja, a evo i koja je procedura

Potrebno je ispuniti zahtjev za premještaj i poslati ga SC-u

17. kolovoza 2023 13:08
Studentska soba

Studentska soba Foto: P.S./MojFaks

Trenutno je onaj dio ljeta kada studenti rješavaju pitanje smještaja u svojim studentskim gradovima. Mnogi traže stanove, privatne domove, a oni koji su ostvarili pravo upisa u studentske domove u Zagrebu nemaju tih problema.

No, bez obzira na ostvareno pravo na smještaj, neki nisu dobili studentski dom ili naselje koje su željeli i koje su stavili kao prioritetno tijekom prijave. To ne znači da ne mogu dobiti željeni dom jer Studentski centar u Zagrebu studentima omogućuje premještaj iz dobivenog studentskog doma u drugi!

Potrebno ispuniti obrazac

Upravo zbog toga na svojim službenim web stranicama, a i Facebook profilu objavili su informacije o tome kako je premještaj moguće napraviti. Prije svega, studenti koji žele zamijeniti jedan studentski dom za drugi, moraju ispuniti obrazac za premještaj kojeg ili donose osobno, šalju poštom, ali ga je moguće popunjenog poslati i e-mailom na navedenu adresu: poslovnica@sczg.hr.

Ono što je bitno za studente koji se premještaju je da navedu opravdani razlog zbog kojeg traže premještaj, ali i da zahtjeve ispunjavaju isključivo oni koji su uopće ostvarili pravo na smještaj. Obrazac zahtjeva za smještaj možete pronaći na službenim stranicama zagrebačkog Studentskog centra, ali ga možete preuzeti i OVDJE.

Još vijesti