M. P. u Vijesti

Tek joj je 12 godina, a već je najčitateljica godine – zavidan je broj knjiga koje ova djevojka pročita mjesečno!

Članica Knjižnice Savski gaj.

15. svibnja 2023 13:05
Angie Firm Penava

Angie Firm Penava Foto: Knjižnice grada Zagreba/Facebook

Knjižnica grada Zagreba proglasila je dvanaestogodišnju djevojčicu, Angie Firm Penava, najčitateljicom u 2022. godini. Inače, ona je članica knjižnice u Savskom gaju, a pročitala je i posudila ukupno 140 knjiga.

S obzirom na broj može se zaključiti da je čitala više od dvije knjige tjedno, većinom je čitala nakon završenih aktivnosti i zadaće, a najviše prije spavanja. Nakon uručene nagrade, djelatnici knjižnice su joj postavili nekoliko pitanja. Najdraže knjige su joj Vozači, Kopači, Letači – serijal Tuljaka (Terry Pratchett), Amari i braća noći (B. B. Alston), Zmaj ispod Staroga grada (Krunoslav Mikulan) i mnoge druge.

Osim čitanja pustolovnih i fantastičnih romana, u slobodno vrijeme trenira badminton, svira gitaru, glumi, crta i druži se s prijateljicama. Angie je odnijela titulu među 40 finalista, a uručene su joj i vrijedne nagrade: članska iskaznica za besplatno korištenje usluga Knjižnice grada Zagreba do 18. godine, komplet knjiga uglednih izdavačkih kuća Ibis grafika, Mozaik knjiga, Profil knjiga i bežične slušalice.

Najčitatelj godine bira se već 22 godine za redom, do sada je 22 djece odnijelo tu titulu, a prije nekoliko dana okupili su se i ovogodišnji finalisti na završnoj svečanosti, stoji na kgz.hr.

 

Još vijesti