P.S. u Vijesti

Niste dobili dom pa „rentate“ skupi stan? U ovoj vam županiji nude pomoć u plaćanju privatnog smještaja

Radi se o jednokratnom i subvencioniranom iznosu za redovne studente.

4. Siječnja 2023 13:01
Privatni smještaj skupa je opcija za studente.

Privatni smještaj skupa je opcija za studente. Foto: Norbert Levajsics via Unsplash

Jedna lijepa vijest za redovne studente stiže iz Varaždinske županije, ali, naravno, samo za one koji žive na istom području.

Kako navode Varaždinske vijesti, u Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade osigurali su sredstva za ovu vrstu pomoći. Naime, djelomično će financirati troškove stanovanja redovnim studentima koji stanuju kod privatnih stanodavaca.

U pitanju je jednokratni iznos od 248,86 eura, odnosno 1875 kuna za svakog studenta-dobitnika.

Dobivaju svi na listi čekanja koji su ostvarili pravo

Ovaj natječaj se odnosi na studente koji su natječajem Studentskog centra u Varaždinu za tekuću akademsku godinu 2022./2023., ispunjavali uvjete propisane Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje, no koji ipak nisu ostvarili pravo smještaja u studentskom domu već su smještani na listu čekanja.

Ovim sporazumom o jednokratnoj subvenciji, potpisanim od strane župana, Anđelka Stričaka i ravnatelja Studentskog centra u Varaždinu, Nenada Milijaša, mogu se nadati financijskoj pomoći koja će im u ovo vrijeme dobro doći kako bi lakše „pokrili” sve više troškove života i stanovanja.

izvor: www.varazdinske-vijesti.hr

Još vijesti