P.S. u Vijesti

Nakon utvrđenog vandalizma, studenti nam otkrivaju da su im stvari ipak ukradene – nedostaje novac u nekoliko soba

Studenti su krađe prijavili Studentskom zboru Sveučilišta u Zagrebu na njihov poziv.

2. Siječnja 2024 14:17
Peti paviljon u studentskom domu

Peti paviljon u studentskom domu Foto: Z.P./MojFaks

Neugodna situacija u studentskom domu „Stjepan Radić“, prošlog je tjedna studentima negativno zaokružila 2023. godinu. Podsjetimo, nekoliko soba petog paviljona na „Savi“ pogođeno je vandalizmom.

Neka vrata su samo oštećena, dok su druga potpuno polomljena što upućuje na pokušaj provale. Studentski centar u Zagrebu tog je istog dana demantirao činjenicu da je došlo do provale u ovom studentskom domu, s obzirom na to da tada nitko od studenata nije prijavio nestanak stvari.

vezano Provala u petom paviljonu na Savi Vijesti Vandalski čin ili provala? Student iz Radića: „Zaštitar to nije planirao prijaviti policiji“

No, dobili smo informaciju od studenata sa „Save“ da nekima od njih ipak nedostaju privatne stvari koje su bile u njihovim sobama prije ovog događaja.

Nedostatak stvari i novaca prijavili su Studentskom zboru Sveučilišta u Zagrebu koji je još prošlog tjedna poslao dopis Studentskom centru sa svim zahtjevima kako bi se što efikasnije riješili problemi i spriječile ovakve situacije.

Studentu ukradeno 200 eura

Upravo zbog toga, kontaktirali smo Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu koji je potvrdio izjave studenata, a naveo i točno konkretne stvari koje su ukradene. Odgovor Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu prenosimo u cijelosti:

„Primili smo četiri neformalne prijave studenata o krađama od čega je: 200€ iz ukradene kase, 10€ iz ladice, vrijedne naočale te manje vrijedne predmete poput proteina i cigareta. Važno je napomenuti da svi studenti nisu još pregledali svoje sobe.

Kao službeno predstavničko tijelo studenata, pozvali smo studente da se jave nama kako bismo objedinili prijave i pomogli im prosljeđivanju nadležnim tijelima. Također, u komunikaciji smo sa Studentskim centrom gdje su nas obavijestili da studente trebamo uputiti da prijave krađu policiji. Kako se navedeni incident ne bi ponovio i sa ciljem zaštite studenata, uputili smo zahtjev Studentskom centru Zagreb da se na ulaze u sve paviljone Studentskog doma Stjepan Radić postavi video nadzor.

U vezi prijavljenih krađi, djelovat ćemo da se kompenzira studente kako ne bi bili oštećeni. Čim budemo imali više informacija, javit ćemo se dodatno, a službene informacije očekujemo početkom povratka na nastavu“, rekla je za MojFaks predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, Ivona Josipović.

Studentski centar u Zagrebu prošlog je tjedna odgovorio na naš upit vezan uz ovu situaciju, ali nisu odgovorili na pitanje koje je bilo vezano uz razinu studentske sigurnosti. Isto smo pitanje sada postavili i Studentskom zboru Sveučilišta u Zagrebu od kojih smo dobili konkretan odgovor.

Sigurnost u svim zagrebačkim domovima

Iz Studentskog zbora to potvrđuju i zahtjevom za videonadzorom ispred svakog paviljona na Savi, a kako nam govori predsjednica zbora, Ivona Josipović, tome će težiti u budućnosti za sve studentske domove u Zagrebu. Uz to, najavljuje da će studentski zbor pravovremeno reagirati, ovisno o daljnjem razvitku situacije.

„Studentski Zbor će pažljivo pratiti ovaj proces do njegova kraja te, po potrebi, iznijeti dodatne zahtjeve prema SC-u“, dodala je Josipović.

Još vijesti