P.S. u Vijesti

Novo stanje Eurosong kladionica – Let 3 značajno pao, a evo i koja država se nalazi na zadnjem mjestu

Do prije nekoliko tjedana, hrvatski Let 3 držao je visoku poziciju na Eurosong kladionicama.

16. ožujka 2023 15:42
Rumunjski predstavnik za Eurosong.

Rumunjski predstavnik za Eurosong. Foto: YouTube - Eurovision Song Contest/Screenshot

Službeno i veliko Eurosong natjecanje sve nam je bliže, a stanje na kladionicama mijenja se svakodnevno. Tako su naši predstavnici, Let 3, bili u top pet najboljih prema rezultatima kladionice, ali ta se situacija u međuvremenu promijenila.

Promijenila se i pozicija na prvom mjestu tako da se tamo sada nalazi Švedska sa svojom predstavnicom Loreen. Zato naš Let 3 trenutno drži čvrsto 15. mjesto u ovom trenutku, što je, moramo priznati, popriličan pad na bolja predviđanja koja su nam prognozirali prije nekoliko tjedana.

Zanimljiva je i situacija kada je u pitanju poredak ostalim država na kladionicama, tako da se na drugom mjestu nalazi Finska, na trećem Ukrajina, Norveška zauzima četvrto mjesto, a Velika Britanija peto.

Rumunjska na posljednjem mjestu

Promjene su i više no očite jer je do nedavno glavna favoritkinja bila upravo Alessandra, predstavnica Norveške, koja se trenutno nalazi na četvrtom mjestu. Iako to ne mora ništa značiti, pozicija na kladionicama često je bila „u pravu“ kada je Eurosong natjecanje u pitanju.

Na posljednjem mjestu, od ukupno 37 zemalja zasad, nalazi se Rumunjska sa svojim predstavnikom Theodorom Andreijem. Njegova pjesma na službenom kanalu Eurosonga ima gotovo 500 milijuna pregleda, ali mu kladionice ne predviđaju značajan uspjeh na ovom natjecanju.

izvor: eurovisionworld.com

Još vijesti