P.S. u Vijesti

Drugi najveći hrvatski grad i dalje ne odustaje od vatrometa za doček? Evo novog popisa gradova i općina koji ga ukidaju

Sve više hrvatskih gradova i općina odustaje od novogodišnjeg vatrometa.

27. prosinca 2023 10:48
Vatromet

Vatromet Foto: Canva

Unazad nekoliko godina sve je više hrvatskih gradova i općina koji ukidaju novogodišnju tradiciju paljenja vatrometa u ponoć. Sve je krenulo 2019. godine kada je Mali Lošinj bio prvi hrvatski grad koji je odustao od ove novogodišnje tradicije zbog dobrobiti i zdravlja životinja i kućnih ljubimaca.

Nedavno smo pisali o gradovima i općinama koji će se ovog trenda zabrane držati i ove godine, a tada se na popisu nalazilo takvih 44 gradova i općina. Sada, tik prije dočeka Nove godine, popis se povećao čak za četvero njih, tako da ukupno 48 hrvatskih gradova i općina je također odustalo od vatrometa u ponoć.

Split i dalje nastavlja tradiciju

Popis svih općina i gradove možete vidjeti ovdje, a sastavlja ga udruga „Prijatelji životinja“. No, drugog najvećeg hrvatskog grada nema na tome popisu.

Mnogi su se nadali da će Split ove godine pridružiti se pozitivnom trendu odustajanja od vatrometa, ali to očito, ni ove godine, nije slučaj, s obzirom na to da se Split još uvijek ne nalazi na tom popisu gradova i općina.

Iako se nisu službeno oglasili, jasno je kako će Split imati i dalje održavati tradiciju paljenja vatrometa u ponoć na doček Nove godine. Tome se protive mnoge udruge za zaštitu životinja, ali i građani koji se boje za zdravlje i dobrobit svojih kućnih ljubimaca.

Anketa

Treba li i Split ukinuti novogodišnji vatromet?

Ukupno glasova:

Još vijesti