L.B. u Vijesti

Demolirali studentski dom tijekom novogodišnje noći: „Ovo je djelo budućih pokretača našeg društva?!“

Čini se da se novogodišnja noć u ovom studentskom domu otela kontroli.

4. Siječnja 2023 15:09
Hodnici studentskog doma nakon dočeka izgledaju nereprezentativno.

Hodnici studentskog doma nakon dočeka izgledaju nereprezentativno. Foto: jaboo2foto via Shutterstock

Na društvenoj mreži Twitter, na korisničkom profilu naziva Maša, objavljen je video interijera makedonskog studentskog doma „Stevan Naumov“ nakon proslave Nove godine.

Novogodišnja noć čini se da je u ovom domu u Skopju prošla burno, uz mnogo halabuke i graje, ali bez odgovornosti i savjesnosti da prostor u kojemu su ispraćali staru, a dočekivali novu 2023. godinu slavljenici ostave čistim i urednim.

Djelo akademskih građana?!

“Jutro nakon dočeka Nove godine u ‛Stivu’. Akteri nisu uhvaćeni na djelu, ali čulo se lupanje hidranta, lomljenje tek postavljenih keramičkih sanitarija. I da naglasim, sve je to djelo akademskih građana, koji bi kasnije trebali biti pokretači našeg društva“, stoji u objavi na Twitteru uz video.

U komentarima su sugrađani snimku iskoristili kao povod za komentiranje općeg stanja u ovoj zemlji, ali i u studentskom domu u kojemu, kao što je autorica objave napisala, nekoliko dana nije bilo vode, a sigurnosnih kamera naravno nema.

 

 

Drugi su se pak prisjetili kako je dom izgledao u vrijeme kad su oni studirali, a kad je bio renoviran, te izrazili čuđenje da je u tako kratkom roku oštećen i nagrđen. U nekim komentarima moguće je pročitati čak da su tuš kabine uništene dva mjeseca nakon postavljanja.

Ima i onih koji upozoravaju na mogućnost da ovakav nered možda nisu napravili studenti uz opasku da su u ovaj dom uvijek ulazili i oni koji tamo ne stanuju tijekom studiranja.

Video u objavi pregledan je gotovo 30.000 puta, a sakupio je i mnogo komentara onih koji osuđuju ovakvo ponašanje i koje je snimka ražalostila, posebice jer se radi o studentskome domu.

Još vijesti