P.S. u Vijesti

Otvoren natječaj za smještaj u zagrebačkim studentskim domovima: Evo do kada trebate predati dokumentaciju

Kao i svake godine, Studentski centar u Zagrebu početkom srpnja otvara novi natječaj

4. srpnja 2023 10:28
Naselje Studentskog doma

Naselje Studentskog doma Foto: M.D./MojFaks

Studentski centar u Zagrebu 3. srpnja je raspisao natječaj za raspodjelu studentima za subvencionirano stanovanje u zagrebačkim studentskim domovima koje će vrijediti za akademsku godinu 2023./2024..

Kako pišu na svojim službenim web stranicama, natječaj je raspisan na temelju Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava studenata u redovitom statusu na subvencionirano stanovanje.

Tko ima pravo na prijavu?

Od općih odredba koje navode, spominju i one vezane uz studente koji ostvaruju pravo na subvencionirani smještaj u studentskim domovima, a to se odnosi na: studente upisane na visoka sveučilišta u Republici Hrvatskoj u redovitom statusu, a koji su ujedno državljani Republike Hrvatske, studenti upisani na visoka učilišta u RH u redovitom statusu, a koji su državljani država članica Europske unije, Europskog gospodarskog prostora i Švicarske Konfederacije te osobe u skladu sa Zakonom o međunarodnoj i privremenoj zaštiti, studenti s invaliditetom upisani na doktorske studije te studenti, sukladno posebnim odlukama Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Obavezna je i online prijava

Osim obavezne papirologije koju svaki student treba predati, a o kojima možete više saznati na ovome linku, obavezna je i WEB prijava svakog studenta koji se prijavljuje na navedeni natječaj. Online prijave već su krenule jutros, 4. srpnja, službeno od 08:00 sati.

Natječaj se zatvara 20. srpnja, što znači da se do onda zainteresirani studenti mogu prijaviti, a Studentski centar u Zagrebu će uvažavati i poslanu dokumentaciju preporučenom poštom i na zadnji dan prijave. Kako navode, rezultati natječaja bit će objavljeni do 16. kolovoza ove godine na službenim stranicama zagrebačkog Studentskog centra.

Nova StudiGO epizoda otkriva kako je to studirati u studentima najzanimljivijoj Erasmus destinaciji!

 

Još vijesti