V.F. u Vijesti

Preživio izgubljen na moru 24 dana: Jeo kečap, češnjak u prahu i juhe

Heinz mu želi pokloniti brod.

2. ožujka 2023 15:28
More

More Foto: Pexels via Pixabay

Mornar koji je u siječnju proveo tjedne izgubljen na moru, preživljavajući uglavnom zahvaljujući kečapu, mogao bi dobiti novi, najsuvremeniji brod. Naime, Heinz Ketchup pokušava locirati Elvisa Francoisa, mornara koji je bio izgubljen na moru 24 dana, izvještava CNN.

Tvrtka je 14. veljače objavila poziv na društvenim mrežama, u nadi da će ući u trag nedostižnom dominikanskom mornaru. Prema Heinzovim društvenim medijima, već su se obratili vladi Dominike, otočne države odakle je Francois, kao i kolumbijskoj mornarici koja ga je spasila sjeverozapadno od kolumbijskog Puerto Bolívara.

Žele mu pokloniti novi brod

Do sada nijedan od pokušaja da se pronađe Francois nije uspio, kažu iz Heinza. Tvrtka sada „moli širu javnost da pokuša pomoći u potrazi“, podijelio je CNN.

„Također tražimo sve vjerodostojne tragove za kontakt s Elvisom kako bismo mogli pomoći u opremanju novog broda s potpunom navigacijskom tehnologijom kako bismo izbjegli još jednu katastrofu u budućnosti“, dodala je tvrtka.

Heinz je također predložio obožavateljima da koriste hashtag #FindTheKetchupBoatGuy kako bi pojačali svoju potragu.

Živio na kečapu, češnjaku i juhi

Francois (47) popravljao je svoj brod u blizini nizozemskog dijela otoka Saint Martin u prosincu kada je njegov brod izvučen u more. Rekao je kolumbijskim vlastima da mu nedostaje navigacijsko znanje da se vrati na obalu i da je proveo 24 dana na moru. Preživio je uz bocu kečapa, češnjak u prahu i Maggi temeljac u kockama koje je miješao s vodom.

Spašen je nakon što je zrakoplov uočio njegovu jedrilicu s natpisom „pomoć“ ugraviranim na trupu, prema kolumbijskim vlastima.

Izvor: CNN

vezano Robotizirana invalidska kolica Akademska četvrt Izložba inovacija u Bangkoku: Student iz Hrvatske oborio konkurenciju i osvojio brončanu medalju za svoj izum

vezano Olupina broda Vijesti Na Rabu iz zemlje izvirili srednjovjekovni brodovi! Studentica arheologije: „Ovo je jedinstvena prilika“

Još vijesti