V.F. u Vijesti

Srpski književnik oduševio pratitelje: Nudi smještaj studentima potpuno besplatno

Sretnici će se uskoro moći useliti.

19. Siječnja 2023 13:29
Stambena zgrada

Stambena zgrada Foto: StockSnap via Pixabay

Mnogi studenti odlaze iz svojih rodnih mjesta kada upišu fakultete. Svima nam se teško prilagoditi na novi grad i samostalnost, a preseljenje nosi i mnoge odgovornosti. Tu je i novac. Ili možda da kažemo, tu nije novac. Najčešće ga nemamo. Jedan od razloga zašto ga toliko brzo potrošimo je visoka stanarina. Nažalost, mnogi studenti ne uspiju ostvariti pravo na smještaj u studentskom domu.

Srpski književnik, Stefan Simić, je prošli tjedan oduševio svojom objavom na Facebooku. Naime, objavio je kako je odlučio svoj stan staviti studentima na raspolaganje. I to potpuno besplatno.

„Dragi prijatelji, imam jedan prijedlog, a i možda će još nekoga motivirati da napravi slično jer su cijene stanova astronomski skočile. Naime, u stanu gdje živim u Beogradu, preko puta Kalemegdana, imam jednu sobu koja se ne koristi i tražim studente ili studentice, dvoje ljudi, koji bi tu bili, prespavali. Stan je velik, lijep, ima protočni bojler, a ja živim u drugom dijelu stana, na katu“, napisao je u svojoj objavi.

„Kada sam došao u Beograd, prve godine studiranja, potpuno besplatno živio sam kod legende naše košarke Ducija Simonovića, poslije kod još nekih prijatelja koji su stali iza mene. Tako želim podržati barem dvoje mladih ljudi godišnje, tj. i njihove roditelje, kako se barem oko smještaja ne bi morali brinuti. Važno mi je da su redovni studenti, odgovorni, skromni. Oslobođeni su plaćanja komunalija, struje, interneta... Prema meni nemaju nikakvu obavezu osim da se uljudno ponašaju“, dodao je na kraju.

Naravno, objava je skupila mnoštvo lajkova i pozitivnih komentara, a Simić je dao do znanja kako je pronašao studente koji će živjeti besplatno u stanu i počeo opremati sobu.

„Hvala svima, napravio sam izbor, idućih dana idem u nabavku stvari za sobu koje će im biti potrebne - krevet, radni stol, ormarić, itd. i misija će biti uspješna“, napisao je.

vezano Rigorozno pravilo koje stanodavci često upisuju u ugovor o stanovanju. Laganini Zamisli da nakon 22 sata ne smiješ pustiti vodu na WC-u ako živiš u stanu: Evo u kojoj državi je to zabranjeno

vezano Privatni smještaj skupa je opcija za studente. Vijesti „Generacije koje završavaju školovanje proživjet će život u unajmljenim stanovima ili otići iz zemlje“ – teška situacija na tržištu nekretnina u Hrvatskoj

Još vijesti