V.K. u Vijesti

Svim studentima ovog sveučilišta od 1. listopada osigurana besplatna članarina u knjižnici

Ovaj potez je dio kontinuiranog procesa poboljšanja dostupnosti usluga studentima, koji su i najveći korisnici.

21. rujna 2022 16:04
Besplatan upis!

Besplatan upis! Foto: MojFaks, V.K.

Od mnogih pogodnosti koje studenti koriste za vrijeme studiranja, jedna od najbitnijih je zasigurno i pristup knjižnici.

Kako piše u cjeniku na službenim stranicama ove knjižnice, brucoši su imali pravo na besplatan upis, dok su studenti viših godina upis plaćali 50 kuna, što je bila i godišnja članarina.

vezano Riječke studente čekaju redukcije grijanja u domskim sobama Akademska četvrt Račun za plin 'skočio' 500 posto: Studenti više neće sami birati temperaturu sobe u domovima

Stoga, Sveučilišna knjižnica Rijeka je u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci i Studentskim zborom Sveučilišta u Rijeci omogućila svim svojim studentima od 1. listopada besplatan upis u knjižnicu.

"Studenti se u knjižnicu besplatno mogu upisati od 1. listopada 2022. Besplatan upis studenata dio je kontinuiranog procesa poboljšavanja dostupnosti knjižničnih usluga za studente, koji predstavljaju najveću i najznačajniju skupinu korisnika", prenosi Ri portal.

vezano Studentsko naselje Trsat Vodič za brucoše Sobe, garsonijere i stanovi i do četiri puta skuplji od domskog smještaja u ovom gradu: Evo detaljnog cjenika

Osim toga, na sjednici se naglasilo kako, zbog odluke Vlade RH da subvencionira troškove, neće doći do porasta cijene usluga Studentskog centra u Rijeci, a usvojile su se i smjernice ra racionalno gospodarenje energijom.

izvor: riportal.net.hr

Još vijesti