P.S. u Vijesti

Studenti u ovom gradu muku mučili zbog manjka parkinga, a on sada pojeftinjuje – i to za 10%

S obzirom na problem parkirnih mjesta, varaždinski studenti sada će isti plaćati po manjoj cijeni.

12. Siječnja 2023 15:38
Parkirno mjesto

Parkirno mjesto Foto: Merrymuuu, Shutterstock/Shutterstock

Studenti koji na fakultet putuju osobnim automobilom su svjesni koliko potraga za parkingom može biti teška, a još teže plaćati isti, pogotovo za one zone bliže centru grada.

Sa sličnim problemom prošle su se godine suočili studenti Sveučilišta Sjever u Varaždinu, s obzirom na to da su postavljene rampe na parkingu pored fakulteta, što je iznenadilo tamošnje stanare, kao i njihove studente.

Na jesen postavljene parkirne rampe

Podsjetimo, udruga stanara tada se požalila zbog postavljanja rampi, kao i studenti koji su svoje automobile počeli parkirati kod obližnjih zgrada, u blizini Sveučilišta Sjever.

Kako su tada pisale Varaždinske vijesti, s fakulteta izvijestili su da će podizne rampe biti van funkcije u popodnevnim satima, kao i tijekom vikenda te blagdana, što znači da će u tom periodu parking biti otvoren za slobodno parkiranje.

No, kako sada prenosi Gradonačelnik.hr, gradonačelnik Grada Varaždina, Neven Bosilj, i zamjenik gradonačelnika, Miroslav Marković, najavili su da će cijena parkinga na području grada pojeftiniti za 10 posto, što je svakako pozitivna vijest za njihove studente, ali i za ostale građane.

Iznos karte željeli zaokružiti na onaj viši

Gradonačelnik ističe da su parkirni automati diljem grada ugašeni, jer još uvijek ne prepoznaju kovanice od 1, 2 i 5 centi, pa su time koncesionari željeli iznos naplate zaokružiti na onaj veći.

„Hitno smo sazvali radni sastanak s Best in parkingom i već jučer smo primili dopis da koncesionar pristaje na naše zahtjeve te da traži suglasnost na novi cjenik parkirnih karata s cijenom od 60 centi po satu, odnosno 4,52 lipe. Cijena parkinga u Gradu Varaždinu tako pojeftinjuje za 10 posto“, napomenuo je Bosilj.

U svakom slučaju, ovo je pozitivna vijest za varaždinske studente, ukoliko predavanja na Sveučilištu imaju u jutarnjim satima kada su podizne rampe spuštene, a parking nije otvoren za slobodno parkiranje.

Iako mnogi ni time vjerojatno neće biti zadovoljni, jer je u pitanju pojeftinjenje od samo 10 posto, to je, nažalost, jedina solucija za varaždinske studente koji na fakultet putuju osobnim automobilom.

izvor: Gradonačelnik.hr

Još vijesti