P.S. u Vijesti

Studentski centar u Rijeci postavlja dodatne internetske rutere u studentskom domu: „Za studente i naše goste“

Hvalevrijedna akcija riječkog Studentskog centra!

20. travnja 2023 12:56
Postavljanje pristupnih točaka u Studentskom naselju Trsat.

Postavljanje pristupnih točaka u Studentskom naselju Trsat. Foto: Studentski centar Rijeka/Facebook

Opće je poznato koliko problema s internetom imaju studenti koji žive u studentskim domovima. Internetske veze u takvim prostorima često „pucaju“ zbog preslaba signala, ali i prevelike količine prijavljenih u isto vrijeme.

Pogotovo kada ga neki koriste za gledanje filmova ili igranje igrica, za što je potrebno puno više interneta, pa se često dogodi da netko u sobi do u potpunosti ostane bez veze. No, ovaj potez Studentskog centra u Rijeci zasigurno će oduševiti studente i stanare njihova doma na Trsatu.

Kako su objavili na svojem Facebook profilu, unutar prostora Studentskog naselja na Trsatu, postavljaju preko stotinu dodatnih pristupnih točaka za poboljšanje internetske veze.

Pristupne točke postavljaju u hodnike, a one postojeće iz hodnika premještaju u sobe kako bi studentima poboljšali, ali i olakšali njihove akademske obaveze.

„Svrha takvog projekta je veća pokrivenost bežičnog signala za internet za studente i naše goste“, napisali su iz riječkog Studentskog centra.

Ova hvalevrijedna akcija definitivno zaslužuje pohvalu, a možda i posluže kao inspiracija drugim Studentskim centrima diljem Hrvatske da naprave isto!
 

Još vijesti